Preşedintele Camerei de Comerţ, Mihail Vlasov, audiat de DNA

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Mihail Vlasov, a fost dus la audieri, marţi seară, de procurorii DNA, în urma unui flagrant.

1808 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Camerei de Comerţ, Mihail Vlasov, audiat de DNA

Mihail Vlasov (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Potrivit unor surse din cadrul DNA, Vlasov a fost ridicat de procurori şi condus la sediul DNA pentru audieri, după ce a fost surprins în flagrant în timp ce primea aproximativ 200.000 de euro, bani pentru care ar fi trebuit să îşi folosească influenţa.

Această sumă reprezenta prima tranşă dintr-un milion de euro, bani pe care Vlasov ar fi urmat să-i primească pentru a "aranja" un proces, au mai spus sursele citate.

Procurorii vor decide dacă încep urmărirea penală pe numele lui Vlasov în urma audierii.

Mihail Vlasov, în vârstă de 70 de ani, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României din 2007.

În perioada iunie - decembrie 2008 a deţinut şi un mandat de deputat.

Este tatăl a două fete - Vanda Anamaria Vlasov şi creatoarea de modă Ingrid Vlasov - şi socrul fostului ministru de Interne Cristian David (PNL), căsătorit cu cea dintâi.

În 2012 Mihail Vlasov a fost reclamat la DNA pentru corupţie, relatează gandul.info. Un număr de 12 preşedinţi de camere de comerţ din teritoriu au transmis către DNA o plângere penală în care arătau că Vlasov ar fi folosit discreţionar fondurile Camerei de Comerţ.

"Preşedintele CCIR, dl Mihail M. Vlasov a cheltuit, în anul 2011, suma de 12.239.098 lei, existând indicii serioase în sensul că aceşti bani nu au fost cheltuiţi doar în interesul CCIR. Cu ocazia dezbaterilor, în Adunarea din 23 aprilie 2012, a Execuţiei Bugetului de Venituri şi Cheltuieli al CCIR pe anul 2011 (punctul 3 de pe ordinea de zi), am observat că, în Anexa nr.2 (Execuţia Bugetului de Venituri şi Cheltuieli anul 2011), punctul 4 (Cheltuieli cu serviciile executate de terţi), litera l (fond la dispoziţia Preşedintelui), în coloana intitulată "prevederi 2011" a fost menţionată suma de 12.400.000 lei, în loc de 6.300.000 lei, asa cum aprobaseră membrii Camerei Naţionale, în Adunarea din data de 19 mai 2011", se arată în sesizare.

Până în prezent Mihail Vlasov nu a fost trimis în judecată de către DNA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici