Preţurile locuinţelor în centrul Capitalei trec de 1.500 euro/mp, deşi au scăzut în ultimii doi ani

Preţurile la care sunt scoase la vânzare locuinţele din centrul Bucureştiului depăşesc nivelul de 1.500 euro pe metru pătrat, deşi în ultimii doi ani au scăzut cu până la 50%, zona Cişmigiu fiind cea mai scumpă din Bucureşti, cu 1.747 euro pe metru pătrat, potrivit imobiliare.ro.

23 afișări
Imaginea articolului Preţurile locuinţelor în centrul Capitalei trec de 1.500 euro/mp, deşi au scăzut în ultimii doi ani

Preţurile locuinţelor în centrul Capitalei trec de 1.500 euro/mp, deşi au scăzut în ultimii doi ani (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

"După aproape doi ani de la instalarea crizei imobiliare, există zone din Bucureşti în care preţul solicitat pentru apartamentele scoase la vânzare depăşeşte cu mult 1.500 de euro pe metrul pătrat. Astfel, la sfârşitul primului trimestru din acest an, primul loc în topul zonelor cu cele mai scumpe apartamente din Bucureşti este ocupat de Cişmigiu, cu o valoare medie de 1.747 euro/mp de suprafaţă utilă. Urmează Dorobanţi cu 1.669 euro/mp şi Decebal cu 1.650 euro/mp. Clasamentul este încheiat de Floreasca, cu un preţ mediu de 1.586 euro/mp şi Aviaţiei, cu 1.571 euro/mp", se arată într-un comunicat al portalului imobiliar.

Clasamentul actual este diferit faţă de începutul anului, când zona Dorobanţi conducea detaşat, cu un preţ mediu de aproape 1.750 euro/mp, urmată de Unirii cu 1.710 euro/mp şi Decebal cu 1.687 euro/mp.

În cazul primelor trei zone, preţurile se menţin ridicate, la peste 1.500 euro/mp, şi în cazul apartamentelor vechi.

Potrivit analizei imobiliare.ro, pe baza ofertelor listate pe site-ul imobiliar, preţurile s-au redus în aceste zone cu până la 50%, în ultimii doi ani. În cazul zonei Cişmigiu criza a tăiat din preţuri cu până la 44%, astfel preţul mediu solicitat pentru apartamentele vechi cu o cameră din zona Cişmigiu este 1.613 euro/mp.

"Evoluţia preţului este spectaculoasă, în condiţiile în care în luna martie a anului 2008 pe acelaşi tip de apartament valoarea medie înregistrată era de 2.598 euro/mp, cu 38% mai mult decât în prezent", se menţionează în comunicat.

Pentru apartamentele vechi cu două camere din Cişmigiu preţul mediu solicitat în prezent este de 1.603 euro/mp, cu aproape 39% mai puţin decât acum doi ani, când valoarea medie înregistrată era de 2.624 euro/mp. Apartamentele vechi cu trei camere din Cişmigiu au înregistrat cea mai mare scădere de preţ, de 44% de la începutul crizei.

În Dorobanţi, preţurile s-au redus cel mai mult, scăderea fiind de aproape 50%.

"Evoluţia preţului cerut la apartamentele vechi atrage atenţia şi asupra Dorobanţiului, diferenţele între valorile actuale ale preţului solicitat şi cele înregistrate în martie 2008 fiind considerabile. În prezent, preţul mediu cerut pentru apartamentele cu o cameră din zona Dorobanţi este de 1.552 euro/mp, cu aproape 48% mai puţin decât în urmă cu doi ani, când preţul cerut era de 2.958 euro/mp", potrivit imobiliare.ro.

Pentru apartamentele vechi cu două camere din Dorobanţi, preţul mediu cerut în luna martie 2010 este de 1.654 euro/mp. Acum doi ani valoarea înregistrată pentru acest tip de apartamente era de 2.751 euro/mp, cu 40% mai mult decât în prezent. În cazul apartamentelor vechi cu trei camere, preţul mediu cerut la sfârşitul primului trimestru din 2010 a coborât până la 1.411 euro/mp, de la 2.721 euro/mp, valoare înregistrată în martie 2008.

În zona Decebal, preţul mediu cerut pentru apartamentele cu o cameră era, la sfârşitul primului trimestru, 1.598 euro/mp. Acum doi ani, preţul cerut pentru apartamentele cu o cameră din această zonă era cu 46% mai mare, respectiv de 2.959 euro/mp. Apartamentele cu două camere în această zonă sunt scoase acum la vânzare cu 1.587 euro/mp, în condiţiile în care acum doi ani proprietarii cereau 2.679 euro/mp. Locuinţele cu trei camere s-au ieftinit cu 36% din martie 2008 până în prezent. Preţul mediu cerut la sfârşitul primului trimestru era de 1.546 euro/mp.

Lansat în ianuarie 2000, www.imobiliare.ro are 16.000 de vizitatori unici pe zi şi cuprinde printre cele mai mari baze de oferte din toate categoriile imobiliare la nivel naţional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici