Pricopie: ISMB a primit noi informaţii şi o a doua anchetă va fi demarată la o altă şcoală

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) va începe o anchetă similară celei de la Şcoala nr. 10 la o altă unitate de învăţământ, după ce a primit informaţii despre un caz asemănător, a anunţat vineri ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.

496 afișări
Imaginea articolului Pricopie: ISMB a primit noi informaţii şi o a doua anchetă va fi demarată la o altă şcoală

Pricopie: ISMB a primit noi informaţii şi o a doua anchetă va fi demarată la o altă şcoală (Imagine: Cristi Movila/Mediafax Foto)

Ministrul Remus Pricopie a spus că, după prezentarea cazului de la Şcoala nr. 10 "Maria Rosetti", la minister, dar şi la Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti s-au primit noi informaţii privind cazuri similare.

"În ultima săptămână, aşa cum dumneavoastră aţi primit informaţii şi din alte părţi, şi Ministerul Educaţiei a primit informaţii din alte părţi. De exemplu, astăzi Inspectoratul Şcolar a primit o serie de informaţii, în urma cărora o a doua anchetă va fi declanşată, aproape similară, dar pe o altă şcoală. Vom vedea dacă informaţiile se confirmă şi încurajez Inspectoratul Şcolar să meargă pe aceeaşi direcţie, dacă lucrurile se confirmă", a spus ministrul Educaţiei.

Pricopie a adăugat că în ultima perioadă s-a vorbit mult de fondul clasei şi despre banii care circulă în şcoli.

"Nu este o noutate şi se ştie că fondul gestionat de profesori, de directori este ilegal. Nimeni din şcoală nu are voie să primească, să gestioneze astfel de bani. În acelaşi timp, este dreptul oricărui cetăţean din România să contribuie de bunăvoie la o anumită activitate. Dacă se doreşte acest lucru, în şcoala românească acest lucru trebuie făcut numai şi numai prin asociaţiile de părinţi şi numai cu chitanţă şi cu justificarea sumelor respective. Aici asociaţia de părinţi nu poate impune vreo sumă", a precizat Pricopie.

Ministrul Educaţiei a mai spus că este lăudabilă atitudinea mamei care a semnalat cazul de la Şcoala nr. 10.

"Cred că din această situaţie negativă trebuie să luăm puterea exemplului, curajul de a spune şi de a furniza informaţii exacte. Numai aşa putem să acţionăm imediat", a adăugat Pricopie.

Consiliul de Administraţie al Şcolii nr. 10 "Maria Rosetti" a decis, vineri, desfacerea disciplinară a contractului de muncă al învăţătoarei Dana Blându, sesizarea Parchetului pentru aspecte penale şi întocmirea unui plan de măsuri pentru combaterea pe viitor a unor astfel de fenomene, a spus directoarea unităţii de învăţământ, Camelia Fercu.

În urmă cu o zi, inspectorul şcolar general al Capitalei, Constantin Trăistaru, a anunţat că ISMB i-a suspendat contractul de detaşare pe funcţie a directoarei de la Şcoala 10, Camelia Fercu, după ce aceasta formulase o solicitare în acest sens.

Inspectorul general a precizat că directoarea Camelia Fercu va prezida şedinţa Consiliului de Administraţie de vineri, mandatul ei la conducerea şcolii urmând să se încheie luni, 13 ianuarie.

ISMB s-a autosesizat, la sfârşitul anului trecut, în cazul învăţătoarei Dana Blându, de la Şcoala nr. 10, care ar fi cerut părinţilor bani pentru cadourile ce urmau să fie date de sărbători unor angajaţi ai unităţii. Cercetările inspectoratului în acest caz au început în 6 ianuarie, întrucât personalul din şcoală a fost liber în vacanţa de sărbători, iar angajaţii nu puteau fi chemaţi la serviciu din concediu, conform legii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici