Prim-procurorul adjunct de la Buftea Lora Constantinescu, reţinută pentru trafic de influenţă de DNA

Prim-procurorul adjunct al Parchetului Judecătoriei Buftea Lora Constantinescu a fost reţinută de DNA, după ce ar fi pretins şi primit bani, cartuşe cu ţigări şi produse alimentare pentru a-şi folosi influenţa asupra unor procurori şi poliţişti în interesul unui denunţător.

621 afișări
Imaginea articolului Prim-procurorul adjunct de la Buftea Lora Constantinescu, reţinută pentru trafic de influenţă de DNA

Prim-procurorul adjunct de la Buftea Lora Constantinescu, reţinută pentru trafic de influenţă de DNA (Imagine: Bogdan Stamatin / MediafaxFoto)

Procurorii DNA de la Serviciul Teritorial Bucureşti o cercetează pe Aurelia Lora Constantinescu, prim-procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea, pe care o acuză de trafic de influenţă, a anunţat sâmbătă DNA.

Aceasta va fi prezentată sâmbătă unui judecător de la Curtea de Apel Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Potrivit sursei citate, în perioada februarie - mai 2013, Aurelia Lora Constantinescu, în calitatea sa de procuror, a pretins de la o persoană denunţătoare, prin intermediar, mai multe sume de bani primind, în mod direct, în total, 4.500 de lei.

Anchetatorii precizează că magistratul a primit şi produse alimentare şi nealimentare, pentru ca în schimb să îşi exercite influenţa pe care pretindea că o avea asupra unor procurori de la altă unitate de parchet şi asupra unor poliţişti, astfel încât să fie ameliorată situaţia juridică a soţului denunţătoarei.

Soţul denunţătoarei era cercetat în două dosare, de către organele de poliţie pentru furt de autovehicule, respectiv de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov, pentru dare de mită. În cel de-al doilea dosar, soţul denunţătoarei avea să fie trimis în judecată în stare de arest preventiv, precizează DNA.

Procurorii arată că, miercuri, Constantinescu a pretins de la denunţător, prin intermediar, o nouă sumă, cuprinsă între 2.000 şi 3.000 de lei, şi două cartuşe de ţigări, în scopul menţionat, iar vineri a primit de la denunţător 3.000 de lei şi două cartuşe de ţigări, moment în care procurorii anticorupţie au prins-o pe aceasta în flagrant delict.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat măsura arestării preventive a acesteia.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii, adaugă DNA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici