Primari din Argeş, audiaţi la DNA Piteşti în dosarul în care sunt învinuiţi Constantin Nicolescu şi Mircea Drăghici

Primarii comunelor Dâmbovicioara, Dragoslavele şi Căteasca s-au prezentat, luni, la DNA Piteşti, pentru audieri în dosarul în care sunt învinuiţi preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, şi deputatul PSD Mircea Drăghici privind proiecte cu fonduri europene.

501 afișări
Imaginea articolului Primari din Argeş, audiaţi la DNA Piteşti în dosarul în care sunt învinuiţi Constantin Nicolescu şi Mircea Drăghici

Primari din Argeş, audiaţi la DNA Piteşti în dosarul în care sunt învinuiţi Constantin Nicolescu şi Mircea Drăghici (Imagine: Costi Tudor/Mediafax Foto)

Primarul localităţii Dâmbovicioara, Dumitru Secăreanu (PSD) şi cel al localităţii Dragoslavele, Mihai Tarbă, au fost audiaţi timp de o oră de către procurorii anticorupţie, în calitate de martori, iar la ora transmiterii acestei ştiri era audiat primarul Corneliu Oprescu (PSD) din localitatea Căteasca.

Avocatul primarului Mihai Tarbă a declarat că audierea clientului său are legătură cu dosarul în care sunt învinuiţi preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu şi deputatul PSD de Argeş Mircea Drăghici.

În ultima lună, la DNA Piteşti au fost audiaţi primarii mai multor localităţi din judeţul Argeş, preşedintele CJ Argeş, Constantin Nicolescu, dar şi deputatul PSD Mircea Drăghici.

Surse din rândul anchetatorilor afirmă că ancheta DNA vizează aproximativ jumătate dintre primăriile din judeţul Argeş care au virat sume de bani pentru consultanţă la proiecte cu fonduri europene, iar firma care a oferit consultanţă ar fi a deputatului PSD Mircea Drăghici, care însă s-a dezis de orice implicare în afacerile de consultanţă.

Deputatul PSD Mircea Drăghici a fost audiat la DNA Piteşti în 4 şi 16 martie.

"Sunt cercetat în calitate de învinuit în dosarul în care este cercetat şi preşedintele Constantin Nicolescu. Mi s-a spus că sunt complice, sunt onorat că sunt complice cu domnul Nicolescu, dar nu am înţeles de ce sunt învinuit. Cert este că domnul Nicolescu are interdicţie de a mă vedea, iar astăzi (n.r. - vineri) mi-a fost adus la cunoştinţă că sunt cercetat în calitate de învinuit. Mai multe nu pot să va spun", declara la acea dată Mircea Drăghici.

Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş este cercetat în libertate, de către procurorii DNA, fiind acuzat că a luat fonduri Phare de aproape 900.000 de euro pentru patru unităţi de învăţământ, în baza unor acte false potrivit cărora acestea ar fi fost afectate de inundaţiile din 2005 şi a atribuit contractul de reabilitare unei firme a familiei.

Potrivit procurorilor DNA, contractele au fost derulate în perioada 2006-2008, toate lucrările de reabilitare fiind realizate de o singură firmă, care a încasat integral sumele aferente "atât pentru lucrări executate, cât şi pentru lucrări neexecutate, iar acea firmă se afla în relaţii contractuale şi în raporturi juridice cu familia inculpatului".

Nicolescu mai este acuzat şi că, în perioada 2006 - 2008, a primit mită de la patronul firmei Pic, Cornel Penescu, 66.588,15 lei şi produse, pentru a dispune achiziţionarea de către CJ Argeş a unor produse alimentare şi nealimentare de la această societate, fără a organiza pentru aceasta o licitaţie publică.

Procurorii anticorupţie îl mai acuză pe preşedintele CJ Argeş şi că, în cursul lunii iunie 2009, folosindu-se de funcţia sa, l-a instigat pe primarul comunei argeşene Stâlpeni "să nu îndeplinească anumite acte de serviciu", respectiv să nu dea unei persoane o amendă de 10.000 de lei într-un caz privind o autorizaţie de construcţie.

Constantin Nicolescu are 65 de ani şi se află la conducerea CJ Argeş din anul 2004, după ce în perioada 2000-2004 a fost senator de Argeş. Este inginer şi doctor în economie, iar intrarea lui în politică a avut loc în 1995, când s-a înscris în PDSR, fiind prim-vicepreşedinte, iar ulterior preşedinte executiv al PSD Argeş. Din anul 2005 este preşedinte al PSD Argeş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici