Primăria Arad vinde la licitaţie 79 de maşini ridicate de pe străzi, cu preţuri de la 299 de lei

Primăria Arad vinde la licitaţie publică 79 de autovehicule ridicate de pe străzi, marea majoritatea cu defecţiuni, iar preţurile de strigare pornesc de la 299 de lei şi ajung la 3.000 de lei, în total estimându-se că se vor încasa 62.000 de lei.

1580 afișări
Imaginea articolului Primăria Arad vinde la licitaţie 79 de maşini ridicate de pe străzi, cu preţuri de la 299 de lei

Primăria Arad vinde la licitaţie 79 de maşini ridicate de pe străzi, cu preţuri de la 299 de lei (Imagine: Ciprian Sterian/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit unui anunţ publicat, vineri, de Primăria Arad, în data de 22 septembrie va avea loc o licitaţie publică în depozitul Biroului de Ridicări Vehicule, unde se vor vinde 79 de maşini ridicate de pe străzi fie pentru că păreau abandonate, fie pentru că erau parcate ilegal.

Municipalitatea speră să câştige aproximativ 62.000 de lei din vânzarea maşinilor, suma fiind calculată luându-se în considerare preţurile de pornire, însă preţurile de vânzare pot fi mai mari.

Cel mai ieftin vehicul este un tractor defect, care are un preţ de pornire de 299 lei, iar un Ford Mondeo este cea mai scumpă maşină din parcul scos la licitaţie, având preţul de 3.000 de lei. Potrivit descrierii, caroseria maşinii este în stare foarte bună, însă motorul nu poate fi pornit.

Pentru un camion defect, Primăria cere 2.231 lei, iar pe listă sunt trecute şi multe modele Dacia, care au preţuri cuprinse între 300 şi 700 de lei.

Sunt scoase la vânzare şi mărci de renume, precum BMW sau Mercedes, dar este vorba despre modele mai vechi şi cu defecţiuni. Acestea au preţuri cuprinse între 400 şi 2.200 lei, majoritatea pornind de la 1.500 lei.

Vehiculele, marea majoritate cu defecţiuni, pot fi văzute în parcarea specială de pe strada Dosoftei, în intervalul 9 - 17 septembrie, iar cei care vor să participe la licitaţie trebuie să plătească o garanţie de 10% din preţul de pornire.

O licitaţie similară a avut loc şi în 2011, când Primăria Arad a vândut 98 de autoturisme, încasând la bugetul local suma de 100.000 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici