Primăria Bucureşti: S&P a luat informaţiile de pe site-ul PMB, fiind insuficiente pentru un raport concludent

Decizia de scădere a ratingului Municipiului Bucureşti de la "BB+" la "BB" a fost luată pe baza unor informaţii preluate de pe site-ul Primăriei, ca urmare a imposibilităţii încheierii unui nou contract de evaluare de rating între municipalitate şi agenţia Standard&Poor's, informează, miercuri, PMB.

313 afișări
Imaginea articolului Primăria Bucureşti: S&P a luat informaţiile de pe site-ul PMB, fiind insuficiente pentru un raport concludent

Primăria Bucureşti: S&P a luat informaţiile de pe site-ul PMB, fiind insuficiente pentru un raport concludent (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Potrivit municipalităţii, agenţia de rating Standard&Poor’s a informat Primăria Municipiului Bucureşti asupra deciziei de a scădea ratingul de credit al Capitalei şi de a retrage calificativul de rating din motive contractuale.

Reprezentanţii Primăriei Capitalei au precizat, miercuri, pentru MEDIAFAX că reprezentanţii S&P nu au putut îndeplini condiţiile legale în vigoare privind achiziţiile publice pentru încheierea unui nou contract de evaluare din motive care ţin strict de agenţia de rating, procedura de achiziţie a serviciilor de rating fiind anulată în conformitate cu legislaţia română în vigoare privind achiziţiile publice.

Municipiul Bucureşti a realizat toate demersurile pentru încheierea unui nou contract de servicii de rating, însă reprezentanţii agenţiei S&P nu au putut îndeplini condiţiile legale în vigoare privind achiziţiile publice, respectiv nu au fost de acord cu constituirea şi depunerea garanţiei de participare la procedura de achiziţie, în cuantum de aproximativ 2% din valoarea estimată a contractului de servicii, au mai explicat reprezentanţii Primăriei.

"Ca urmare, informaţiile financiare au fost luate de pe site-ul Primăriei, însă acestea sunt insuficiente pentru elaborarea unei analize şi a unui raport de rating concludent", potrivit sursei citate.

Municipiul Bucureşti a fost evaluat în anul 2011 de agenţia Fitch, ratingul fiind crescut de la "BB+" la "BBB-", a precizat municipalitatea.

Standard&Poor’s a retrogradat ratingul Primăriei Bucureştiului de la BB+ la BB, din cauza incertitudinilor privind răscumpărarea unor obligaţiuni de 500 milioane euro cu maturitate în 2015, iar apoi a retras calificativul ca urmare a informaţiilor insuficiente necesare evaluării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici