Primăria Capitalei anunţă acordarea a peste 4.000 de eco-vouchere pentru achiziţia de maşini noi

Primăria Capitalei anunţă că, în urma verificării dosarelor depuse de către proprietarii de autovehicule uzate acceptaţi în programul pentru eco-vouchere, a rezultat un număr de 4.193 de proprietari eligibili, viitori beneficiari de eco-vouchere, din totalul de 4.241 de dosare depuse.

1066 afișări
Imaginea articolului Primăria Capitalei anunţă acordarea a peste 4.000 de eco-vouchere pentru achiziţia de maşini noi

Primăria Capitalei anunţă peste 4.100 de viitori proprietari de eco-vouchere acordate în schimbul maşinilor uzate

Primăria Municipiului Bucureşti anunţă, sâmbătă, printr-un comunicat de presă remis MEDIAFAX, că va semna în curând contractul cu operatorul economic care a câştigat licitaţia privind tipărirea eco-voucherelor aferente „Programului de stimulare a eliminării din traficul bucureştean a autovehiculelor cu grad ridicat de poluare”, contratul aflându-se pe circuitul de avizare al instituţiei.

După semnarea acestui contract, Primăria Capitalei va publica pe site-ul propriu www.pmb.ro, secţiunea „Eco-voucher în schimbul unui autovehicul uzat", lista beneficiarilor şi va lansa comanda pentru tipărirea carnetelor cu eco-vouchere către prestator.

Acestea vor ajunge în posesia beneficiarilor în termen de 15 zile lucrătoare de la data transmiterii de către Primăria Municipiului Bucureşti a comenzii de tipărire şi vor fi distribuite prin curier, care va avea obligativitatea contactării telefonice prealabile a destinatarului, cu încercarea livrării plicului de minimum 3 ori.

În paralel cu demararea distribuirii eco-voucherelor, Primăria Capitalei va publica pe site-ul propriu lista magazinelor partenere în care beneficiarii programului vor putea utiliza aceste eco-vouchere.

În ceea ce priveşte numărul dosarelor acceptate în program, în urma verificării conformităţii documentelor depuse la PMB de către proprietarii de autovehicule uzate acceptaţi, a rezultat un număr de 4.193 de proprietari eligibili, viitori beneficiari de eco-vouchere, din totalul de 4.241 de dosare depuse, prin urmare 48 de dosare au fost respinse.

"Subliniem faptul că cele 48 de dosare au fost respinse întrucât participanţii nu au respectat termenele prevăzute în regulament. Astfel, au existat cazuri în care proprietarii acceptaţi în Program şi-au casat autovehiculul uzat înainte de dată publicării "Listei celor 5.000 de proprietari acceptaţi în Program", respectiv dată de 23.11.2018, cât şi proprietari care şi-au casat/ radiat autovehiculul sau şi-au depus dosarul de acordare eco-voucher după dată de 21.02.2019, dată limita pentru casarea/ radierea şi depunerea documentelor la Centrul de Informare şi Documentare pentru Relaţia cu Cetăţenii al Primăriei Capitalei. Respectarea acestor termene a reprezentat o condiţie obligatorie de eligibilitate prevăzută în Regulamentul Programului. Prin urmare, casarea autoturismelor înainte de dată de 23.11.2018 sau după dată 21.02.2019, precum şi depunerea dosarelor după acest termen au dus la excluderea din Program", se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Capitalei, remis MEDIAFAX.

Voucherele vor putea fi folosite pentru achiziţionarea unui automobil nou, non-diesel, cu normă de poluare Euro 6 sau a altor mijloace de transport cu grad redus de poluare, Euro 6 sau electrice (de exemplu motociclete, mopede, biciclete electrice etc) şi nu se pot cumula cu tichetele oferite în cadrul Programului Rabla.

De asemenea, persoanele care nu doresc să îşi mai cumpere o altă maşină vor avea posibilitatea să îşi achiziţioneze electronice sau electrocasnice din magazinele partenere în program.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici