Primăria Sectorului 1 a sesizat Garda se Mediu în privinţa gropii de gunoi Chiajna

Primăria Sectorului 1 a anunţat că a sesizat Garda de Mediu în privinţa gropii de gunoi Chiajna, după ce locuitorii din cartierele Pajura, Bucureştii Noi, Chitila, zona Şoselei de Centură şi Străuleşti au făcut sesizări privind calitatea proastă a aerului.

1635 afișări
Imaginea articolului Primăria Sectorului 1 a sesizat Garda se Mediu în privinţa gropii de gunoi Chiajna

Primăria Sectorului 1 a sesizat Garda se Mediu în privinţa gropii de gunoi Chiajna

"O echipă de specialişti ai Primăriei Sectorului 1 s-a deplasat în regim de urgenţă la faţa locului şi a constatat că toate sesizările sunt întemeiate. Disconfortul olfactiv din aceste zone este, cel mai probabil, provocat, de rampa ecologică Chiajna – Bucureşti (groapa de gunoi IRIDEX), care funcţionează din anul 1999, pe strada Poiana Trestiei nr. 17-27 din Sectorul 1 al Capitalei", anunţă într-un comunicat de presă Primăria Sectorului 1.

”Solicit Gărzii de Mediu să ia în regim de urgenţă toate măsurile pentru a obliga proprietarii acestei gropi să nu pună în pericol sănătatea locuitorilor Sectorului 1. Groapa de gunoi IRIDEX trebuie să se încadreze, în cel mai scurt timp posibil, în parametrii de mediu prevăzuţi de legislaţia în vigoare”, a declarat Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

În comunicatul instituţiei se precizează că "în urma monitorizării calităţii aerului iniţiată de Garda Naţională de Mediu, începând cu data de 23 mai 2016, s-a constatat depăşiri ale nivelului de hidrogen sulfurat în zonele afectate de disconfortul olfactiv".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici