Primarul Bacăului a mers vineri la serviciu, după ce cu o zi în urmă fusese reţinut de DNA

Primarul Bacăului, Romeo Stavarache, a mers vineri la serviciu, unde şi-a desfăşurat activitatea în mod normal, potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, după ce cu o zi în urmă fusese reţinut pentru luare de mită, ulterior Curtea de Apel Bacău hotărând cercetarea sa sub control judiciar.

106 afișări
Imaginea articolului Primarul Bacăului a mers vineri la serviciu, după ce cu o zi în urmă fusese reţinut de DNA

Romeo Stavarache (Imagine: Liviu Adascalitei/ Mediafax Foto)

Reţinut de procurorii DNA şi pus în libertate în aceeaşi zi de către magistraţii Curţii de Apel Bacău, primarul Romeo Stavarache a mers, vineri, la Primărie la primele ore ale dimineţii, unde şi-a desfăşurat activitatea în mod normal, a declarat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Ionuţ Tomescu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit acestuia, edilul băcăuan nu va participa însă la Congresul PNL, care se desfăşoară în acest week-end în Bucureşti.

"Domnul primar a fost prezent astăzi (n.r.- vineri) la program, desfăşurându-şi activitatea cotidiană, conform agendei de lucru. Nu şi-a luat concediu de odihnă sau medical. În schimb, pot să vă spun că nu va face deplasarea la Bucureşti, la Congresul PNL, de la acest sfârşit de săptămână", a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Primăriei Bacău, Ionuţ Tomescu.

Primarul Romeo Stavarache a fost reţinut, joi, de procurorii DNA, fiind suspectat că a primit mită peste 2,3 milioane lei de la patru oameni de afaceri, în acest dosar fiind reţinuţi şi vărul edilului, Liviu Cenuşă, precum şi fratele fostului fotbalist Dorin Goian, Liviu Goian, patron al unui post local de televiziune.

Într-un comunicat transmis, joi, de DNA, se preciza că primarul Bacăului a fost reţinut pentru cinci infracţiuni de luare de mită, Liviu Goian a fost reţinut pentru trei infracţiuni de complicitate la luare de mită, iar Liviu Vasile Cenuşă pentru două infracţiuni de complicitate la luare de mită.

Conform sursei citate, în perioada 2008 - 2011 Romeo Stavarache, direct sau prin intermediul celorlalţi doi inculpaţi, a cerut şi primit de la patru oameni de afaceri mai multe sume de bani.

Joi seară, Curtea de Apel Bacău a decis primarul Romeo Stavarache să fie cercetat sub control judiciar.

De asemenea, instanţa a dispus ca vărul lui Romeo Stavarache, Liviu Cenuşă, şi Liviu Goian, patronul unui post local de televiziune, reţinuţi în acelaşi dosar, să fie cercetaţi tot sub control judiciar.

Decizia Curţii de Apel Bacău nu este definitvă, putând fi contestată la instanţa supremă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici