Bucureştiul va fi iluminat festiv de Paşte. Află zonele în care vor fi amplasate peste 1 300 de beculeţe

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, luni că iluminatul festiv de Paşte din Bucureşti ar uma să coste peste 175.000 euro, fiind vorba de manopera şi energia electrică, aproximativ 175.000 de euro, plus costul celor 1.300 de beculeţe.

1370 afișări
Imaginea articolului Bucureştiul va fi iluminat festiv de Paşte. Află zonele în care vor fi amplasate peste 1 300 de beculeţe

Bucureştiul va fi iluminat festiv de Paşte. Află zonele în care vor fi amplasate peste 1 300 de beculeţe

"Iluminatul festiv, incluzând aici beculeţele - în jur de 1.300. Manopera şi energia electrică – 175.000 de euro. Păi, un milion de euro l-am economisit de la Arena Naţională. Vreo cinci milioane de la firmele de avocatură care se îmbogăţeau pe bugetul Capitalei şi multe alte zeci de milioane de euro pe care le-am economisit prin contracte cu Primăria Capitalei. (...) Ştiu că este un proiect al primăriei Capitalei, a fost o solicitare a mai multor cetăţeni să avem un oraş curat şi de asemenea, înfrumuseţat, şi cu siguranţă vom face tot ceea ce este posibil astfel încât şi costurile să fie unele reduse. Având în vedere cât de multe economii am făcut la buget în această perioadă, cred că putem să alocăm o sumă mică şi pentru ca Bucureştiul să fie ornat frumos de Paşte", a declarat, luni, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, după şedinţa Asociaţiei Municipiilor din România, la şedinţa Asociaţiei Municipiilor din România.

Edilul a precizat că iluminatul festiv de Paşte ar urma să fie amplasat în zonele centrale ale Capitalei.

"În premieră în Capitală, avem o idee, spun eu, care va fi apreciată de bucureşteni. Am demarat curăţenia de primăvară în toate cartierele din Bucureşti. De asemenea, repararea gropilor în asfalt, care au rămas după o iarnă destul de grea, deci ne ocupăm – ca o gospodină, de casă, să fie şi curată, şi reparată, şi înfrumuseţată. Iar aici, a venit această sugestie, să avem nu doar de Crăciun, ci şi de Paşte, iluminat festiv, pascal, în zona centrală a Capitalei, la Universitate, la Romană, la Unirii, în Centrul Vechi. De asemenea, la Patriarhie. Am primit o ofertă din partea companiei care are în responsabilitate, deocamdată, iluminatul public. Am analizat atât în ceea ce priveşte aspectul –deci partea grafică- şi soluţia financiară. Cred că la câte zeci de milioane de euro am făcut economie în aceste opt luni de zile, Capitala îşi permite să aloce un mic buget şi pentru ca aspectul să fie unul plăcut. Sunt mulţi bucureşteni care nu au bani sau nu au timp să plece din localitate şi vor rămâne aici şi sunt convinsă că vor aprecia faptul că multe evenimente pregătite pentru ei la Piaţa Constituţiei – târgul de Paşte", a mai spus Gabriela Firea.

Ea a menţionat că în cadrul târgului respectiv vor avea loc evenimente culturale, spectacole şi vor fi amenajate căsuţe care vor comercializa produse tradiţionale dar şi CD-uri.

"Pentru copii avem foarte multe surprize, foarte multe locuri de joacă şi zone de agrement. De asemenea, Calea Victoriei, de la Guvern, până la Piaţa Enescu –deci zona Ateneului Român – va deveni pietonală, de vineri seara până duminică seara, începând cu perioada pascală. Pe toată această suprafaţă vor fi instalate mici scene unde vor evolua artişti. Vom avea de asemenea anumite tarabe care vor fi foarte frumoase vizual, aşa cum sunt şi în capitalele europene. Am ales deja câteva modele, unde se vor vinde de asemenea produse tradiţionale, suveniruri, fructe, alimente, băuturi răcoritoare, pentru cei care vor dori să parcurgă toată această distanţă pe jos", a precizat primarul general al Capitalei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici