Primarul Capitalei, etalon pentru constănţeni. Medicii Ambulanţei din Constanţa şi-ar dori modelul Gabrielei Firea pentru reînnoirea parcului auto

Cadrele medicale de la Ambulanţa din Constanţa au răspuns, în sezonul estival, la aproape 45.000 de solicitări cu maşini care ar trebui casate, medicii cerând preluarea modului primarului Capitalei, Gabriela Firea, pentru schimbarea parcului auto, transmite corespondentul MEDIAFAX.

386 afișări
Imaginea articolului Primarul Capitalei, etalon pentru constănţeni. Medicii Ambulanţei din Constanţa şi-ar dori modelul Gabrielei Firea pentru reînnoirea parcului auto

Primarul Capitalei, un MODEL de urmat pentru constănţeni. Medicii Ambulanţei din Constanţa şi-ar dori modelul Gabrielei Firea pentru reînnoirea parcului auto

Laurenţiu Bădescu, directorul Serviciul de Ambulanţă Judeţean Constanţa, a precizat, miercuri, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, că din cele 44.000 de solicitări pe care le-au avut de rezolvat în această vară, 72 au fost pentru accidente de submersie sau la persoane înecate, iar aproape 700 au fost pentru accidente rutiere. El a spus, însă, că serviciul s-a descurcat foarte greu în a răspunde la toate solicitările avute, fiind chiar „la un pas de colaps”, din cauza parcului auto învechit, majoritatea ambulanţelor având două, sau trei norme de casare.

„În această perioadă estivală am mai avut operative 55 de ambulanţe de urgenţă şi aceste ambulanţe au parcurs 1.370.000 de kilometri. Ambulanţele sunt fabricate în anul 2007 până în 2015, în proporţie de 70 la sută dintre ele trebuind a fi casate. Au peste două - trei norme de casare”, a declarat Laurenţiu Bădescu.

Bădescu spune că a solicitat lunar ministerului o suplimentare de fonduri pentru reînnoirea parcului auto, cerând şi ajutorul autorităţilor locale.

„Vreau să fac un apel, pentru judeţ, dacă există sponsori, dacă ne putem adresa Primăriei Constanţa, Consiliului Judeţean, pe modelul doamnei Firea, să putem să facem faţă pentru că este posibil să fie iar o iarnă grea. (…) Au fost pe fiecare lună cereri către minister pentru relocare din alte fonduri bugetare. Sunt 70 la sută din ambulanţe în prag de casare. Ele au între 500-600.000 chiar şi un milion de kilometri”, a mai afirmat directorul Serviciul de Ambulanţă Judeţean Constanţa, precizând că intervenţiile sunt îngreunate din acest motiv, fiind şi cazuri în care ambulanţa s-a defectat în timp ce era în misiune.

„A venit în sprijin altă ambulanţă. Am rămas la un moment dat fără ambulanţă de rezervă, ceea ce era la limită, era un prag de colaps, efectiv, dacă nu puteam să le mai reparam. Încă o remarcă, sunt 45.000 de solicitări pe cele trei luni de sezon estival. Gândiţi-vă că un oraş mai mic din Constanţa are 40 de mii de locuitori, deci noi am mutat efectiv un oraş”, a mai declarat Laurenţiu Bădescu.

Primăria Capitalei va achiziţiona 100 de ambulanţe pentru Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, a anunţat, în urmă cu aproape o săptămână, primarul general Gabriela Firea. Potrivit edilului, maşinile vor fi date în folosinţă printr-un contract de comodat Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici