Primarul Firea a reziliat contractul cu firma UTI şi a inaugurat un nou centru de management al TRAFICULUI. Câte intersecţii sunt monitorizate în sistemul gestionat de Primăria Capitalei

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, marţi, la inaugurarea noului centru de management al traficului, că a fost reziliat contractul Primăriei Capitalei cu firma UTI.

2824 afișări
Imaginea articolului Primarul Firea a reziliat contractul cu firma UTI şi a inaugurat un nou centru de management al TRAFICULUI. Câte intersecţii sunt monitorizate în sistemul gestionat de Primăria Capitalei

Primarul Firea a reziliat contractul Primăriei Capitalei cu firma UTI. Centrul de management al traficului, gestionat în prezent de Administraţia Străzilor

"În acest moment, contractul a fost reziliat. Doar acest centru funcţionează. L-am realizat de la zero, pe investiţia Primăriei Capitalei prin Administraţia Străzilor, deci practic acum putem să vorbim despre un centru de management al traficului care este cu adevărat al Primăriei Capitalei, este gestionat de angajaţii noştri, iar informaţia merge direct la cei care trebuie să ia decizia pentru fluidizarea traficului", a declarat, marţi, Gabriela Firea la inaugurarea noului Centru de Management al Traficului din cadrul Primăriei.

Întrebat dacă se vor cere despăgubiri, edilul a declarat că juriştii din Primăria Capitalei analizează acest lucru, o decizie în acest sens urmând a fi luată.

Primarul general a precizat că în sistemul Centrului de Management al Traficului sunt integrate 215 intersecţii din Capitală, urmând ca până la finele lui 2017 să mai fie racordate încă 60 de intersecţii.

”Există 280 de camere video amplasate în Capitală, atât în zona intersecţiilor, cât şi în principalele puncte strategice ale oraşului, iar toate aceste informaţii pot fi observate pe ecranele din Centrul de Management al Traficului. Cele 280 de camere video transmit pe ecranele centrului informaţii din 215 intersecţii semaforizate din Capitală, din totalul de 450 de intersecţii semaforizate pe care le avem în Bucureşti în acest moment. Până la sfârşitul anului vor mai fi racordate la acest sistem de management al traficului alte 60 de intersecţii semaforizate, iar până la mijlocul anului viitor ne dorim ca toate cele 450 de intersecţii semaforizate să fie integrate în acest sistem”, a declarat Gabriela Firea.

Primarul General a declarat că echipa care se ocupă de noul centru de control este alcătuită exclusiv din reprezentanţi ai Brigăzii Rutiere, ai Poliţiei Locale şi ai Administraţiei Străzilor, centrul de management al traficului urmând să aibă program permanent.

În ceea ce priveşte costul investiţiei, Gabriela Firea a spus că acesta este de aproximativ 260.000 de euro, dar este o investiţie mică, comparativ cu efectele semnificative pe care le va avea în ceea ce priveşte managementul traficului în Capitală, respectiv creşterea fluidizării traficului cu 20-30%.

Semafoare pe "verde intermitent" şi benzi unice

Primarul General al Capitalei a precizat că în perioada următoare se vor impune o serie de măsuri menite să ducă la fluidizarea traficului.

Printre aceste măsuri se numără montarea de semafoare ”verde intermitent”, care să permită în marile intersecţii efectuarea virajului la dreapta sau conectarea a peste 400 de intersecţii semaforizate la centrul de management al traficului.

Totodată, primarul general a anunţat că nu renunţă la instituirea benzilor unice pentru transportul în comun. Pe aceste culoare unice unu vor putea circula decât autobuzele şi troleibuzele Regiei de Transport a Capitalei (RATB).

”În această perioadă, împreună cu Brigada Rutieră, stabilim exact zonele unde vor funcţiona benzile unice pentru RATB şi de această dată vom pregăti mult mai bine implementarea acestui sistem. Nu avem de ce să renunţăm la această procedură de a fluidiza traficul”, a explicat Gabriela Firea.

În luna iunie municipalitatea a instituit, timp de câteva ore, aceste benzi unice pentru autobuze, ceea ce a dus la formarea unor ambuteiaje majore în multe zone ale Capitalei, iar în nordul Bucureştiului, coloanele de maşini care intrau în oraş de pe DN 1 au depăşit câţiva kilometri. Primarul general a dispus suspendarea acestor benzi până în momentul în care elevii vor intra în vacanţă, urmand ca acestea să fie reinstituite după data de 15 iunie, ceea ce deocamdată nu s-a mai realizat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici