Cluj-Napoca o ia înaintea Bucureştiului. Curţile şcolilor vor fi DESCHISE pentru copii în timpul vacanţei: "Directorii care nu se vor conforma vor fi demişi din funcţie"

Primăria Cluj-Napoca şi Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj au cerut tuturor unităţilor de învăţământ din Cluj-Napoca să deschidă terenurilor de sport din curţile şcolilor pentru elevi pe perioada vacanţei de vară zilnic între orele 10 – 20. Directorii care nu se conformează riscă demiterea.

1875 afișări
Imaginea articolului Cluj-Napoca o ia înaintea Bucureştiului. Curţile şcolilor vor fi DESCHISE pentru copii în timpul vacanţei: "Directorii care nu se vor conforma vor fi demişi din funcţie"

Cluj-Napoca o ia înaintea Bucureştiului. Curţile şcolilor vor fi deschise pentru copii în timpul vacanţei: "Directorii care nu se vor conforma vor fi demişi din funcţie"

Primarul Emil Boc a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că Primăria Cluj-Napoca a investit câteva milioane de lei în asfaltarea curţilor şcolilor în acest an şi în dotarea cu mobilier pentru diverse sporturi.

”Am trimis la începutul lunii iulie o înştiinţare oficială, împreună cu ISJ Cluj, tuturor directorilor de şcoli şi i-am atenţionat că există o hotărâre a Consiliului Local Cluj-Napoca din 2009 care îi obligă să menţină curţile şcolilor deschise pe perioada vacanţei de vară, pentru elevi. Primăria a investit câteva milioane de lei în asfaltarea curţilor şcolilor în acest an şi în dotarea cu mobilier pentru diverse sporturi. Nu este niciun argument pentru ca aceste curţi să nu fie deschise. Lucrurile se mişcă în direcţia bună, dar nu suficient de rapid. Voi discuta cu şeful ISJ Cluj să trecem la sancţiuni, directorii care nu se vor conforma vor fi demişi din funcţie. Cine nu respectă o HCL şi este plătit din bani publici nu cred că mai poate ocupa o asemenea funcţie”, a spus Boc.

Potrivit acestuia, Poliţia Locală din cadrul Primăriei Cluj-Napoca a făcut, săptămâna trecută, controale la 53 de şcoli din municipiu pentru a verifica dacă sunt sau nu deschise curţile pe perioada vacanţei, constatându-se în 9 cazuri că acestea sunt închise.

”Controalele vor continua în perioada următoare”, a mai spus acesta.

Prin adresa trimisă tuturor unităţilor şcolare din Cluj-Napoca s-a cerut deschiderea terenurilor de sport din curţile acestora pe perioada vacanţei de vară zilnic între orele 10 – 20.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici