Primarul Orşovei, acuzat de ANI că s-a aflat în incompatibilitate, a fost eliberat din funcţie

Subprefectul de Mehedinţi, Ioan Suru, a emis un ordin de încetare a mandatului de primar al primarului Orşova, Constantin Brăgaru (PDL), în cazul căruia ANI a constat, în iulie 2011, că s-a aflat în incompatibilitate.

237 afișări
Imaginea articolului Primarul Orşovei, acuzat de ANI că s-a aflat în incompatibilitate, a fost eliberat din funcţie

Primarul Orşovei, acuzat de ANI că s-a aflat în incompatibilitate, a fost eliberat din funcţie (Imagine: Laszlo Mihaly/Mediafax Foto)

În Ordinul semnat marţi de subprefectul de Mehedinţi se precizează că mandatul încetează după ce a fost constată starea de incompatibilitate în perioada 25 iunie 2008 - 19 ianuarie 2009, când Brăgaru a fost, în acelaşi timp, primar şi administrator la societatea comercială S.C. Cobra SRL.

Suru a declarat marţi că atribuţiile primarului din Orşova vor fi preluate de viceprimarul municipiului, după care Consiliul Local va stabili un alt viceprimar.

Subprefectul a precizat că a semnat Ordinul în lipsa prefectului, care este în concediu.

Ioan Suru a mai precizat că în cazul lui Constantin Brăgaru au fost încălcate prevederile articolelor 87 şi 91 din Legea 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnitătilor publice.

Constantin Brăgaru a fost informat în decembrie 2010 despre declanşarea activităţii de evaluare, precum şi cu privire la drepturile sale, iar în iunie 2011 i s-a comunicat că au fost identificate diferenţe semnificative între averea dobândită şi veniturile realizate. În 7 iulie, Brăgaru a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere.

În acest caz, evaluările au demarat în 17 noiembrie 2010, ca urmare a sesizărilor formulate de către Instituţia Prefectului Mehedinţi şi Primăria Municipiului Orşova, cu privire la posibila încălcare a legislaţiei privind regimul juridic al incompatibilităţilor de către ediul Brăgaru.

Inspectorii de integritate au constatat că acesta a fost în incompatibilitate în perioada 25 iunie 2008 - 19 ianuarie 2009, deoarece a deţinut simultan calitatea de primar la Municipiului Orşova şi funcţia de administrator la SC Cobra SRL.

Totodată, sunt indicii referitoare la posibila săvârşire de către Constantin Brăgaru a infracţiunilor de fals în declaraţii, deoarece nu a menţionat, în declaraţia de interese depusă după validarea mandatului de primar funcţia de administrator deţinută.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici