Primele TIR-uri cu donaţii din Europa au ajuns la hubul din Suceava

Primele TIR-uri cu donaţii din Europa au ajuns miercuri la hubul deschis de autorităţile române în Suceava. Acesta va facilita în perioada următoare transferul de ajutoare umanitare către Ucraina.

583 afișări
Imaginea articolului Primele TIR-uri cu donaţii din Europa au ajuns la hubul din Suceava

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a spus că la Suceava au ajuns primele 4 TIR-uri din Italia.

„Din partea Protecţiei Civile italiene au sosit astăzi primele 4 din 17 TIR-uri care urmează să ajungă în următoarele zile. Primele 4 TIR-uri au găsit la noi, 3 TIR-uri din Ucraina le aşteaptă pentru descărcare. Se va face o descărcare între TIR-uri, între cele italiene şi cele ucrainene, astfel că o să plece 3 TIR-uri în Ucraina, iar al 4-lea urmează să fie materialele din el depozitate într-una din halele din acest depozit, iar mâine continuă preluarea. Între timp mâine este posibil să vină şi alte donaţii, deci va fi o mşicare continuă”, a declarat Raed Arafat.

Acesta spune că în măsura în care va fi posibil donaţiile vor fi transferate direct spre Ucraina, iar dacă nu se va putea vor fi depozitate la Suceava şi în cel mai scurt timp vor fi trimise în ţara vecină.

Coordonarea hubului de la Suceava se va face de la un centru european de la Bruxelles, a anunţat Arafat.

Conform acestuia, toate ţările interesate vor şti ce donaţii s-au oferit, astfel încât acestea să fie complementare între ţările europene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici