Prinţul Charles al Marii Britanii, ”Prinţ de Transilvania” la propunerea primarului din Alba-Iulia

Primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, a trimis o invitaţie oficială Prinţului Charles să primească titlul onorific de ”Prinţ de Transilvania”.

1026 afișări
Imaginea articolului Prinţul Charles al Marii Britanii, ”Prinţ de Transilvania” la propunerea primarului din Alba-Iulia

Prinţul Charles al Marii Britanii, ”Prinţ de Transilvania” la propunerea primarului din Alba-Iulia (Imagine: AFP/ Mediafax Arhiva Foto)

Viceprimarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleşa a confirmat că Prinţul Charles a primit o invitaţie de a primi titlul de ”Prinţ de Transilvania”, transmit orespondentului MEDIAFAX.

„Administraţia locală i-a făcut Prinţului Charles o invitaţie cu ceva timp în urmă să viziteze Alba Iulia şi să-i oferim titlul onorific de ”Prinţ de Transilvania”, el având proprietăţi aici”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Gabriel Pleşa, viceprimarul din Alba Iulia.

Potrivit lui Pleşa, invitaţia către Prinţul Charles a fost făcută de primarul Mircea Hava.

Ziarele britanice au scris că Prinţului Charles i s-a oferit acest titlu, iar Alteţa Sa deţine două case vechi de 400 de ani în Transilvania şi este fermecat de această zonă.

”El a aşteptat să fie rege o lungă perioadă de timp, dar acum Prinţului Charles i s-a oferit un alt titlu – Prinţ al Transilvaniei. Invitaţia a venit de la un primar român şi este un titlu onorific datorită ataşamentului său faţă de această zonă. Charles deţine două case de vacanţă vechi de 400 de ani în zonă şi se spune că este „vrăjit“ de mediul rural din Transilvania”, notează presa engleză.

Prinţul Charles a vizitat România la sfâşitul lunii martie, preşedintele Klaus Iohannis decorându-l cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Mare Cruce, "în semn de preţuire pentru activitatea Prinţului de Wales în România şi pentru promovarea imaginii acesteia în lume".

Prinţul Charles a vizitat în repetate rânduri România şi a promovat zona Transilvaniei, fiind considerat unul dintre cei mai buni ambasadori ai acestui ţinut.

Citeşte şi: Video Charles Coroana

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici