Prinţul Charles, impresionat de tradiţiile de la înmormântările româneşti: Obiceiurile sunt fabuloase

Prinţul Charles i-a spus premierului Emil Boc că este impresionat de originalitatea tradiţiilor populare româneşti, pe care a avut ocazia să le urmărească inclusiv la o înmormântare, şi şi-a prezentat disponibilitatea de a susţine financiar renovarea cetăţilor medievale din Transilvania.

1909 afișări
Imaginea articolului Prinţul Charles, impresionat de tradiţiile de la înmormântările româneşti: Obiceiurile sunt fabuloase

Prinţul Charles, impresionat de tradiţiile de la înmormântările româneşti: Obiceiurile sunt fabuloase (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Prinţul Charles a spus că românii au tradiţii atât de frumoase încât ar fi păcat să nu fie scoase cât mai mult în evidenţă de către autorităţi. Charles a povestit că a asistat chiar la o înmormântare într-unul din satele pe care le-a vizitat în Transilvania şi obiceiurile i s-au părut de-a dreptul fabuloase", au declarat agenţiei MEDIAFAX surse participante la întâlnirea de vineri dintre prinţul Charles şi premierul Boc.

Potrivit acestora, timp de mai multe minute prinţul Charles a vorbit fără întrerupere despre producătorii de brânză pe care i-a cunoscut, apreciind că în satele româneşti se mănâncă mult mai sănătos decât în multe alte ţări.

Moştenitorul coroanei britanice şi-a exprimat totodată disponibilitatea de a susţine financiar, prin fundaţiile patronate de acesta, renovarea unor cetăţi medievale din Transilvania, precum Rupea sau Sighişoara.

Premierul Boc i-a prezentat prinţului Charles ultimele proiecte din cadrul Secretariatului pentru Carpaţi, care se află în subordinea Guvernului şi care coordonează o serie de proiecte de dezvoltare rurală în colaborare cu fundaţii sprijinite de prinţul Charles.

Surse din cadrul acestor fundaţii au declarat totodată pentru MEDIAFAX că, după un început lent în relaţia cu autorităţile române, au fost realizate în colaborare unele proiecte, precum Transilvania Food Festival, sau sunt în curs de elaborare înţelegeri în acest sens cu mai multe ministere.

Prinţul Charles se află într-o vizită privată în România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici