Procurorul general: Este prea devreme pentru începerea urmăririi penale în dosarul Călăraşi

Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a declarat, joi, că, deocamdată, este prea devreme pentru a fi începută urmărirea penală în cazul sesizării Corpului de Control al Guvernului, în cazul schimbului de terenuri din comuna Nana.

573 afișări
Imaginea articolului Procurorul general: Este prea devreme pentru începerea urmăririi penale în dosarul Călăraşi

Tiberiu Niţu (Imagine: Silviu Matei/ Mediafax Foto)

"Cel cu terenurile astăzi a fost înregistrat în evidenţele noastre. (...) În clipa în care stăm noi de vorbă, este foarte devreme, pentru că nici procedurile administrative, de înregistrare, nu au fost terminate, parcurse", a spus Niţu, după terminarea şedinţei de plen a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Preşedintele Traian Băsescu a transmis, marţi, un mesaj procurorilor, la bilanţul MAI, în legătură cu ancheta Corpului de control al premierului privind achiziţia de teren agricol la Nana: "Vă rog anchetaţi imediat şi, dacă e încălcare de lege, să răspundă inclusiv preşedintele României!".

În discursul susţinut la bilanţul MAI, Traian Băsescu a spus că a aflat despre raportul Corpului de control al premierului, privind nereguli în achiziţia de terenuri la Nana, şi a cerut instituţiilor să ancheteze imediat, iar dacă este încălcare de lege, să răspundă inclusiv preşedintele.

Preşedintele Comisiei de anchetă privind terenurile din Călăraşi, senatorul Mihai Fifor, declară, deşi s-a încercat blocarea activităţii acestei comisii, raportul va fi prezentat în scurt timp în plenul Parlamentului, el precizând, în acelaşi timp, că nu va răspunde "jignirilor" Ioanei Băsescu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici