Profesorii, nemulţumiţi de majorarea salarială de 4%. Vor fi reluate protestele

  • Reprezentanţii sindicatelor din învăţământ anunţă că vor protesta, joi, în faţa Guvernului şi a sediilor PNL şi PSD.
  • „Majorarea salarială de doar 4% a provocat o stare de nemulţumire generală”, transmit sindicaliştii.
223 afișări
Imaginea articolului Profesorii, nemulţumiţi de majorarea salarială de 4%. Vor fi reluate protestele

„Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, Federaţia Sindicatelor din Educaţie <Spiru Haret> şi Federaţia Naţională Sindicală <Alma Mater>, în numele celor peste 300.000 de salariaţi din învăţământ ale căror drepturi şi interese le reprezintă, constată că actualul Guvern continuă politica de a desconsidera salariaţii din învăţământ. În consecinţă, mâine (joi - n.r.), 13 ianuarie 2022, începând cu ora 10.00, 100 de membri vor protesta în Piaţa Victoriei, iar, de la ora 11.30, vor picheta sediile principalelor partide politice – PSD şi PNL”, transmit sindicaliştii.

Ei reamintesc reprezentanţilor Guvernului şi partidelor politice că personalul didactic trebuia să beneficieze de salariile prevăzute de Legea-cadru nr. 153/2017 începând cu luna septembrie 2020.

„Majorarea salarială de doar 4% de la data de 1 ianuarie 2022, care înseamnă o creştere a veniturilor cu aproximativ 65 de lei net pentru peronalul didactic de predare, a provocat o stare de nemulţumire generală în rândul salariaţilor din învăţământ. De asemenea, trebuie avut în vedere şi faptul că peste 30.000 de salariaţi din categoria personalului nedidactic din învăţământ beneficiază de salariul minim brut pe ţară garantat în plată, deşi, de la data declarării pandemiei COVID-19, aceşti salariaţi au desfăşurat şi alte tipuri de activităţi ce nu au legătură cu cele specifice postului deţinut. În plus, personalul din învăţământ este singura categorie de bugetari care nu beneficiază de sporuri pentru condiţii de muncă, deoarece în ultimii ani politica guvernamentală în domeniul salarizării a fost aceea a plafonării cuantumului sporurilor la nivelul anterior intrării în vigoare a Legii nr. 153/2017, ceea ce a făcut inaplicabile H.G. nr. 34/2018 şi H.G. nr. 569/2017”, potrivit comunicatului de presă.

Conform sursei citate, în prezent, cele trei federaţii sindicale au în desfăşurare un referendum privind declanşarea grevei în sistemul educaţional.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici