Propunere: cea mai înaltă construcţie din România ar putea fi alee pietonală

  • Cea mai înaltă construcţie din România ar putea fi alee pietonală cel puţin o dată pe an.
  • Este vorba despre podul peste Dunăre de la Brăila care este inaugurat joi, 6 iulie.
  • Un oficial propune ca la fiecare aniversare, podul să poată fi vizitat de pietoni.
4881 afișări
Imaginea articolului Propunere: cea mai înaltă construcţie din România ar putea fi alee pietonală

Sursa foto: Facebook / Ionel Scrioşteanu

Obiectivul de la Brăila este cel mai lung pod suspendat din România şi al treilea din Europa ca dimensiune. De asemenea, podul este cea mai înaltă construcţie din România şi cea mai scumpă lucrare de infrastructură realizată în ultimii 30 de ani în ţară.

Secretarul de stat la Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioşteanu, propune ca în fiecare an, pe 6 iulie, podul să poată fi vizitat de pietoni.

„De azi, România are un simbol - Podul suspendat peste Dunăre de la Brăila/Galaţi - Tulcea, care, începând cu ora 13, va fi deschis circulaţiei rutiere. Voi propune Ministerului Transporturilor şi Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere CNAIR ca această zi de dare în trafic a podului suspendat peste Dunăre să devină, în fiecare an, zi deschisă circulaţiei pietonilor pe pod, astfel încât ca oamenii să îl poată vizita şi pietonal, iar această zi să se numească Ziua pietonilor. Acest pod este al românilor şi al României!”, a scris, pe Facebook, Ionel Scrioşteanu.

Din punct de vedere tehnic, podul are două benzi pe sens, trotuare şi o lungime de 1,9 kilometri. Uriaşele cabluri de ancoraj care susţin construcţia au în compoziţie fire de oţel care însumează 81.000 de kilometri şi care pot înconjura pământul de două ori.

Obiectivul conţine mai multe premiere pentru infrastructura naţională: are centru de monitorizare, senzori şi sistem de dezumidificare, iar unele componente au fost construite cu echipamente ghidate de laser.

Podul leagă judeţele Brăila şi Tulcea, dar asigură şi legătura dintre provinciile Muntenia, Dobrogea şi Moldova. Unul dintre picioarele podului se află aproape de intrarea în oraşul Brăila şi la doar 10 kilometri de oraşul Galaţi. Traversarea Dunării va fi gratuită în primii ani, iar la început aceasta se va face doar ziua astfel încât muncitorii să poată demonta schelele pe parcursul nopţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici