PROTEST faţă de acciza la combustibil: Peste 8.000 de oameni la mitingul din Capitală. Protestul PMP s-a încheiat cu scandări împotriva Guvernului - GALERIE FOTO

Protestul faţă de introducerea accizei suplimentare la combustibil, organizat de Partidul Mişcarea Populară, s-a desfăşurat, sâmbătă, în Piaţa George Enescu din Capitală, la miting fiind aproximativ 8.000 de participanţi.

1570 afișări
Imaginea articolului PROTEST faţă de acciza la combustibil: Peste 8.000 de oameni la mitingul din Capitală. Protestul PMP s-a încheiat cu scandări împotriva Guvernului - GALERIE FOTO

PMP protestează faţă de acciza la combustibil; la miting, peste 8.000 de participanţi (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

UPDATE 15:50 Protestul PMP s-a încheiat în Piaţa Victoriei, cu scandări împotriva Guvernului

Protestul organizat de PMP faţă de introducerea accizei suplimentare la combustibil s-a încheiat, sâmbătă, în Piaţa Victoriei, cu scandări ale participanţilor împotriva Guvernului.

"Ponta, lasă-ne, ne omori cu taxele", "Jos, jos, guvernul mincinos, "Minciuna, hoţia, prostia îngroapă România", au scandat participanţii la acţiunea de protest, în frunte cu Elena Udrea, Eugen Tomac şi Cristian Preda.

Participanţii la protestul organizat de PMP s-au aflat pentru aproximativ o jumătate de oră în Piaţa Victoriei. Ei au venit în marş din Piaţa George Enescu, traficul fiind restricţionat pe traseul parcurs de manifestanţi.

GALERIE FOTO

În timp ce se scanda în faţa Guvernului, o femeie s-a apropiat de liderii acţiunii de protest şi a reclamat tăierea pensiilor în timpul guvernului anterior.

La sfârşitul acţiunii de protest din Piaţa Victoriei, Elena Udrea şi Eugen Tomac s-au fotografiat alături de participanţi şi au oferit autografe.

La mitingul organizat în Piaţa George Enescu, le-au vorbit participanţilor mai mulţi lideri ai PMP şi ai Fundaţiei Mişcarea Populară, între care Eugen Tomac şi Elena Udrea.

Între cei care au urcat pe scena amenajată în Piaţa George Enescu s-au numărat de asemenea Cristian Preda, Marian Preda, Daniel Funeriu, Teodor Baconschi, Theodor Paleologu, Gheorghe Ştefan, Florin Popescu, Adrian Papahagi, liderii PMP şi ai Fundaţiei Mişcarea Populară purtând la eveniment cămăşi albe şi blugi.

UPDATE 14:32 - Participanţii la protestul PMP au ajuns la Piaţa Victoriei

Participanţii la protestul organizat de PMP au ajuns la Piaţa Victoriei, ei plecând în marş din Piaţa George Enescu după discursurile susţinute de lideri ai partidului şi ai Fundaţiei Mişcarea Populară.

În fruntea coloanei de manifestanţi s-au aflat lideri ai PMP, între care Eugen Tomac, Elena Udrea, Cristian Preda, aceştia ţinând un banner cu inscripţia "Ponta vă arde cu pompa".

Participanţii la acţiunea de protest scandează: "Jos Ponta", "Jos Guvernul".

Elena Udrea a arătat că PMP este "adevăratul partid de opoziţie, care nu se trage nici din comunişti, nici din fesenişti". Ea a spus că PMP este un partid al oamenilor în blugi, care nu cred că haina face pe om. "Pe tocuri sau în adidaşi, suntem pregătiţi să facem ceva pentru ţara aceasta", a adăugat ea.

Udrea a spus şi că de la 1 aprilie premierul Ponta s-a gândit să scumpească benzina şi motorina pentru că este "sub piciorul baronilor locali ai PSD" şi că vor creşte toate preţurile, până şi "la laptele praf al bebeluşilor".

"Traian Băsescu a oprit majorarea de la 1 ianuarie a accizei, dar a şi semnat pe listele Mişcării Populare. Traian Băsescu a demonstrat ieri că a ales Mişcarea Populară", a continuat ea.

Udrea s-a referit şi la liberali, arătând că nu PNL şi Crin Antonescu reprezintă opoziţia.

"Poate să fie Crin Antonescu preşedintele României? Poate să fie Victor Ponta preşedintele României?", i-a întrebat ea pe participanţi.

Participanţii la mitingul din faţa Ateneului Român au vizionat şi un mesaj video din partea lui Emil Boc, care a fost prezentat drept membru al Fundaţiei Mişcarea Populară.

Boc a spus în mesaj că susţine acest demers civic împotriva majorării taxei pe combustibil şi mulţumeşte celor care nu s-au dezis de măsurile luate de Guvernul condus de el.

"Taxa pe benzină şi motorină este un abuz şi trebuie să fie oprită", a mai spus Boc în mesaj, încheind că el crede că dreapta poate să învingă PSD.

Participanţii la miting au vizionat şi declaraţiile lui Traian Băsescu făcute vineri, atunci când preşedintele a semnat petiţia PMP împotriva accizei sumplimentare la combustibil.

La miting a luat cuvântul şi Gheorghe Ştefan, primarul din Piatra Neamţ, care a spus că "este o zi frumoasă şi nu e niciun nor pe cer, ceea ce este un semn de la Dumnezeu că Mişcarea Populară va învinge".

"Cele bune să se-adune şi cele rele să se spele", a mai spus el, arătând că "cele bune" sunt ideile Mişcării Populare, iar "cele rele" deciziile guvernanţilor.

În finalul mitingului din Piaţa George Enescu a cântat Corul bărbătesc din Finteuşul Mare, care a interpretat cântece patriotice, precum "Treceţi batalioane române Carpaţii" sau "Noi suntem români".

Pe scena amenajată în Piaţa George Enescu au urcat lideri ai PMP şi ai Fundaţiei Mişcarea Populară, majoritatea purtând cămăşi albe şi blugi, între aceştia numărându-se Eugen Tomac, Elena Udrea, Cristian Preda, Marian Preda, Daniel Funeriu, Teodor Baconschi, Theodor Paleologu, Gheorghe Ştefan, Florin Popescu.

Unii dintre participanţii la miting poartă veste cu sigla PMP şi pancarte pe care se pot citi mesaje precum: "Nu accizei Ponta! Ponta te arde cu pompa", "Taxa Victor Viorel te arde la portofel", "Ponta, demisia", "Traian Băsescu alături de Mişcarea Populară". Participanţii la miting au de asemenea steaguri cu sigla PMP şi steagul României.

Organizatorii precizau că sunt aşteptaţi la miting zece mii de participanţi, din toată ţara.

Mitingul organizat de PMP în Piaţa George Enescu a început cu discursul preşedintelui partidului, Eugen Tomac.

Acesta a spus că "PMP vrea să ducă mai departe linia politică a lui Traian Băsescu, care a dus ţara înainte". "Traian Băsescu înseamnă Mişcarea Populară", a adăugat el.

Tomac a mai spus că PMP este un altfel de partid, format din oameni noi, tineri şi este partidul care va face reîntregirea naţională.

Liderul PMP a susţinut în discursul său că "PSD este cel mai corupt partid din România" şi că "Victor Ponta este specialistul în lovituri de stat care vrea să se specializeze şi în lovituri asupra portofelului", pentru că vrea să scumpească benzina.

"Suntem aici pentru că suntem împotriva Guvernului Ponta, împotriva accizei", a mai spus Tomac.

Europarlamentarul Cristian Preda le-a spus, la rândul său, participanţilor la miting: "Vreţi să vă ardă Ponta cu pompa? Vă dau o veste proastă, există cineva care vrea să crească preţul la combustibil peste câteva zile. Îl cheamă Victor Ponta".

Protestul PMP va continua cu un marş până în Piaţa Victoriei, în faţa sediului Guvernului.

PMP derulează campania "Ponta te arde cu pompa" de strângere de semnături pentru o petiţie de respingere a taxei suplimentare la carburant.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, vineri, în zona Eroilor, la unul din corturile de campanie ale PMP, petiţia pentru respingerea taxei suplimentare la carburant pe care Guvernul doreşte să o introducă. El a spus că a promis că va semna petiţia PMP împotriva taxei suplimentare la carburant, dar nu va participa la mitingul pe această temă pe care PMP îl organizează sâmbătă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici