Protestele anti-mască. Bode: „Dreptul la liberă exprimare este garantat prin Constituţie. Între protestatari sunt instigatori”

  • Bode a făcut, miercuri, noi precizări post-protestele anti-mască, desfăşurate în mai multe oraşe din ţară.
  • „Dreptul la liberă exprimare este garantat prin Constituţie. Din păcate, acest drept a fost înţeles greşit de către o minoritate, o minoritate care a ales să se exprime violent, a declarat ministrul de Interne, care a oferit şi un bilanţ al protestelor de până acum.
289 afișări
Imaginea articolului Protestele anti-mască. Bode: „Dreptul la liberă exprimare este garantat prin Constituţie. Între protestatari sunt instigatori”

Bode, despre proteste şi drepturi

Între protestatari sunt şi foarte mulţi instigatori, consideră Bode.

Duminică au fost puţin peste 4.000 de protestatari, în seara zilei de luni au fost 76 de manifestaţii în 38 de judeţe şi Bucureşti, cu aproximativ 31.000 de protestatari, au fost aplicate 1.200 de sancţiuni în baloare de 800.000 de lei şi au fost întomite 8 dosare penale pentru ultraj, nerespectarea regimului armelor, pentru furt, pentru distrugere. Marţi seara au avut loc 78 de manifestări în 39 de judeţe şi în Bucureşti, au fosct circa 14.000 de protestatari, au fost aplicate 1.300 de sancţiuni în valoare de 670.000 de lei. Au avut loc 11 infracţiuni la nivel naţional, este vorba de furt şi nerespectarea regimului armelor. În Bucureşti au fost întocmite două dosare penale şi s-au plicat 131 de sancţiuni, a spus ministrul.

Demnitarul spune că instigatorii „au provocat forţele de ordine, au provocat statul”, adăugând că forţele de ordine au reacţionat cu calm dar şi cu fermitate când legea a fost încălcată.

Totodată, acesta a dat asigurări ca va fi respectat în continuare dreptul oamenilor de a protesta dar că trebuiesc respectate prevederile legale în vigoare.

Parlamentarii au dreptul să participe la astfel de proteste, a mai spus Bode, care nu vede nimic rău în astfel de manifestări.

La Brăila, un grup de minori au atacat forţele de ordine cu diverse obiecte, au rănit un jandarm şi au provocat distrugeri la autospeciale ale Jandarmeriei. „S-a dechis un dosar de urmărire penală, sunt cercetări în curs şi se vor plica prevederile legale”, a explicat ministrul. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici