RAPORT: Copiii din România sunt cei mai fericiţi, iar britanicii sunt printre cei mai nefericiţi

Copiii din România sunt cei mai fericiţi din lume, urmaţi de cei din Columbia, în timp ce sud-coreenii şi britanicii sunt cei mai nefericiţi, potrivit unui raport al organizaţiei caritabile britanice The Children's Society, citat de Sky News.

4613 afișări
Imaginea articolului RAPORT: Copiii din România sunt cei mai fericiţi, iar britanicii sunt printre cei mai nefericiţi

RAPORT: Copiii din România sunt cei mai fericiţi, iar britanicii sunt printre cei mai nefericiţi (Imagine: Shutterstock)

Potrivit studiului, la care au participat copii din 15 ţări, cei din Coreea de Sud sunt cei mai nemulţumiţi de viaţa lor, fiind urmaţi de cei din Marea Britanie.

În schimb, copiii din România sunt cei mai fericiţi, ei fiind urmaţi de cei din Columbia.

Întrebaţi dacă sunt nemulţumiţi de viaţa lor în ansamblu, doar unul din 100 de copii din România a răspuns afirmativ, faţă de unul din 14 în Marea Britanie.

Studiul arată de asemenea că fetele din Marea Britanie sunt pe penultimul loc în ceea ce priveşte încrederea în propriul aspect fizic, acordându-şi nota medie 7,3, în condiţiile în care cea maximă este 10. Fetele românce s-au clasat pe primul loc, acordându-şi nota 9,4.

De asemenea, copiii britanici s-au clasat pe ultimul loc în ceea ce priveşte încrederea în sine.

Pentru Raportul privind o copilărie pozitivă 2015 au fost intervievaţi 53.000 de copii cu vârste de 10 şi 12 ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici