RAPORT Curtea de Conturi: Zeci de nereguli la MAI şi la structurile subordonate, în 2012

Specialiştii Curţii de Conturi care au realizat auditul financiar pe 2012 la MAI şi la structurile subordonate au descoperit zeci de nereguli, printre care plăţi ilegale ori sume mari de bani datorate ministerului, rămase nerecuperate, se arată în raportul Curţii de Conturi.

805 afișări
Imaginea articolului RAPORT Curtea de Conturi: Zeci de nereguli la MAI şi la structurile subordonate, în 2012

RAPORT Curtea de Conturi: Zeci de nereguli la MAI şi la structurile subordonate, găsite în 2012

Potrivit raportului public al Curţii de Conturi pentru 2012, la Ministerul Afacerilor Interne (MAI) s-au descoperit nereguli atât la nivelul aparatului central al instituţiei, cât şi la Inspectoratul General al Poliţiei, Poliţia Capitalei şi câteva inspectorate judeţene.

Experţii au raportat că reprezentanţii MAI au decontat o serie de "cheltuieli de protocol efectuate pentru funcţionarea Biroului Electoral Central, pe baza unor facturi care nu conţin informaţiile obligatorii cu privire la denumirea şi cantitatea bunurilor livrate".

Acelaşi raport arată şi că, în 2012, au fost acceptate la plată "deconturi care nu erau vizate de unitatea la care s-a efectuat deplasarea".

O altă neregulă descoperită de inspectori a fost faptul că terenului aferent imobilului situat în Piaţa Revoluţiei nr. 1A (sediul ministerului - n.r.) "a fost reevaluat fără să se aplice rata inflaţiei, contrar prevederilor legale".

Curtea de Conturi a mai constatat că la Şcoala de Agenţi de Poliţie "Vasile Lascăr" nu s-au recuperat 228.000 de lei, bani care reprezentau contravaloarea cheltuielilor pentru utilităţi datorate de diverse instituţii care stau în chirie în diferite spaţii care aparţin unităţii de învăţământ.

De asemenea, au fost descoperite nereguli şi la Poliţia Capitalei, unde inspectorii fiscali au constatat că, în anul 2012, a fost decontat transportul unor cantităţi de beton, pentru lucrările de renovare ale sediului din Calea Victoriei, însă respectivele cantităţi care nu se regăsesc şi în "situaţiile de lucrări".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici