Raportul Jandarmeriei după incidentele de la mitingul Platformei Unioniste: Au fost extrase persoanele care încercau să rupă cordonul; s-a respectat procedura - VIDEO

Raportul Jandarmeriei privind mitingul de sâmbătă al Platformei Unioniste "Acţiunea 2012" arată că acţiunea a respectat procedurile, fiind extrase şi amendate persoanele care încercau să rupă cordonul pentru că exista riscul blocării unei străzi, au precizat surse ministeriale pentru MEDIAFAX.

957 afișări
Imaginea articolului Raportul Jandarmeriei după incidentele de la mitingul Platformei Unioniste: Au fost extrase persoanele care încercau să rupă cordonul; s-a respectat procedura - VIDEO

Raportul Jandarmeriei după incidentele de la mitingul Platformei Unioniste: Au fost extrase persoanele care încercau să rupă cordonul; s-a respectat procedura

Surse ministeriale au declarat pentru MEDIAFAX că au fost blocate şi extrase persoanele care încercau să rupă cordonul de jandarmi, pentru că nu respectau traseul comunicat şi autorizat de primărie, existând riscul blocării unei străzi. Mai exact, în drumul lor spre Guvern manifestanţii au vrut să se întoarcă spre Piaţa Universităţii iar dacă li s-ar fi permis ar fi mers pe Calea Victoriei unde traficul rutier nu era restricţionat. De asemenea, exista riscul ca aceştia să se întâlnească cu participanţii la un festival de muzică, în lege fiind interzisă "desfăşurarea simultană a două sau mai multe adunări publice distincte, în acelaşi loc sau pe aceleaşi trasee, indiferent de caracterul acestora".

Potrivit aceloraşi surse, au fost extrase din mulţime persoanele care incitau, nefiind vorba despre o intervenţie aşa cum este definită în lege, adică în care să se folosească echipamentul din dotarea jandarmilor. Zece persoane au fost extrase, patru dintre acestea fiind conduse la secţia de poliţie şi amendate.

Peste 2.000 de oameni au participat, sâmbătă, la Marşul pentru Basarabia organizat de Platforma Unionistă "Acţiunea 2012", manifestanţii cerându-le preşedintelui, premierului, dar şi liderilor politici să-şi asume unirea României cu Basarabia ca proiect de ţară, manifestarea fiind organizată pentru al cincilea an consecutiv.

Câţiva protestatari au încercat să rupă cordonul de jandarmi, aceştia fiind ridicaţi şi amendaţi. În urma incidentelor, ministrul de Interne, Dragoş Tudorache, a solicitat inspectorului general al Jandarmeriei Române un raport complet cu privire la evenimentele din Piaţa Victoriei. Raportul i-a fost înaintat ministrului luni dimineaţa.

Printre cei care au fost amendaţi de jandarmi pentru că ar fi încercat să forţeze cordonul este şi liderul unioniştilor, George Simion.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici