Reacţia CNCAV după ce senatoarea Diana Şoşoacă a blocat vaccinarea anti-COVID

CNCAV afirmă că încercarea de aducere a „campaniei de vaccinare într-o zonă a speculaţiilor, a răspândirii de informaţii false” este regretabilă, reacţia venind după ce senatorul Diana Şoşoacă a încercat să blocheze vaccinarea într-o localitate aflată în scenariul roşu, în judeţul Iaşi.

6021 afișări
Imaginea articolului Reacţia CNCAV după ce senatoarea Diana Şoşoacă a blocat vaccinarea anti-COVID

Reacţia CNCAV după ce senatoarea Diana Şoşoacă a blocat vaccinarea anti-COVID

„Este regretabil faptul că se încearcă aducerea campaniei de vaccinare într-o zonă a speculaţiilor, a răspândirii de informaţii false, acuzaţii nefondate şi calomnierea cadrelor medicale implicate în procesul de vaccinare a populaţiei. Astfel de fapte se produc în contextul creşterii considerabile a ratei de infectare în rândul populaţiei şi a efortului depus în tot acest timp pentru susţinerea ritmului de vaccinare la nivel naţional”, transmite, miercuri, Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

CNCAV dezaprobă ferm acţiunile care aduc atingere derulării procesului de vaccinare, act medical care „trebuie derulat într-un mediu favorabil şi sigur, în beneficiul cetăţenilor, a sănătăţii publice”.

„Încă de la începutul pandemiei, personalul angrenat în procesul de vaccinare şi-a concentrat eforturile dedicate asigurării sănătăţii publice, constant, iar preocuparea pentru asigurarea indicelui de acoperire vaccinală necesar limitării răspândirii maladiei COVID-19 reclamă recunoaştere, respect şi apreciere din partea tuturor celor care beneficiază de serviciile publice de sănătate. În acest sens, ne manifestăm întreaga susţinere şi încurajăm sesizarea imediată a instituţiilor abilitate asupra actelor care pot aduce atingere procesului de vaccinare şi siguranţei personalului care încadrează centrele de vaccinare, la nivel naţional. Aceste situaţii pot genera reale prejudicii morale şi profesionale specialiştilor din domeniul sănătăţii, dar şi cetăţenilor care aleg vaccinarea, soluţia sigură şi eficientă pentru ajungerea la normalitate”, potrivit comunicatului CNCAV.

Reacţia CNCAV vine după ce un grup de protestatari antivaccinare condus de senatoarea Diana Şoşoacă a blocat accesul într-un centru de vaccinare deschis la sfârşitul săptămânii trecute în comuna Răchiţeni din judeţul Iaşi, potrivit imaginilor postate de Şoşoacă pe Facebook.

„Minciuna carantinarii localităţilor din România! Oamenii nu ştiu ca sunt carantinati! Totul este o minciuna! Cifrele sunt false! Raportările sunt false! Totul pt bani şi crima”, este mesajul postat la filmarea trasnmisă în direct de Diana Şoşoacă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici