REACŢII după ce Primăria Capitalei a interzis manifestaţii în decembrie | USR îi cere Gabrielei Firea să renunţe la organizarea Târgului de Crăciun din Piaţa Victoriei / PNL cere explicaţii

Reprezentanţii Uniunii Salvaţi România (USR) Bucureşti îi solicită primarului Capitalei, Gabriela Firea, să renunţe la organizarea Târgului de Crăciun din Piaţa Victoriei, eveniment care ar bloca protestele din faţa Guvernului pe tot parcursul lunii decembrie.

1309 afișări
Imaginea articolului REACŢII după ce Primăria Capitalei a interzis manifestaţii în decembrie | USR îi cere Gabrielei Firea să renunţe la organizarea Târgului de Crăciun din Piaţa Victoriei / PNL cere explicaţii

USR îi cere Gabrielei Firea să renunţe la organizarea Târgului de Crăciun din Piaţa Victoriei

„Piaţa Victoriei a devenit acum spaţiu pentru un nou târg de Crăciun şi am solicitat doamnei Firea să anuleze această intenţie. Piaţa Victoriei este locul unde în acest moment au loc aceste manifestaţii împotriva legilor corupţiei care subminează statul de drept", a declarat, miercuri, preşedintele USR Bucureşti, Roxana Wring, în cadrul unei conferinţe de presă.

Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) a anunţat că va organiza între 5-17 decembrie, în Piaţa Victoriei, un târg de sărbători, în condiţiile în care legea organizării adunărilor publice nu permite desfăşurarea a două manifestaţii în acelaşi loc. Protestatarii au anunţat că nu pleacă din Piaţa Victoriei şi nu renunţă la manifestaţii.

„Urmare a unei solicitări primite din partea Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Primăria Capitalei va organiza, prin intermediul PROEDUS şi ARCUB, în perioada 05 -17 decembrie, în Piaţa Victoriei, evenimentul cultural dedicat copiilor «Târg de sărbători - Festival de colinde şi obiceiuri de iarnă». În acest scop, în alvelola centrală a pieţei vor fi amplasate un număr de aproximativ 30 de căsuţe şi o scenă pe care vor evolua ansambluri de copii şi elevi, precum şi artişti consacraţi. Târgul va fi deschis în perioada menţionată, zilnic, între orele 10 şi 22. Pentru accesul vizitatorilor vor fi amenajate treceri de pietoni temporare, iar traficul auto nu va fi restricţionat”, arată Primăria Capitalei, într-un răspuns transmis marţi seară agenţiei de presă MEDIAFAX.

PNL Bucureşti îi cere lui Firea explicaţii pentru târgul de Crăciun din Piaţa Victoriei

Grupul consilierilor PNL din Consiliul General a trimis o solicitare primarului Gabriela Firea în care îi cere clarificări legate de organizarea unui târg de Crăciun în Piaţa Victoriei, în condiţiile în care asemenea evenimente nu s-au mai organizat în piaţa din faţa Guvernului.

”Aflăm cu surprindere, prin intermediul mass-media, că aţi dispus ARCUB ca împreună cu PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive, să organizeze în luna decembrie 2017, un târg de Crăciun în Piaţa Victoriei. De asemenea, aflăm că la acest Târg vor fi amplasate 30 de căsuţe pentru comercianţii de produse tradiţionale precum şi o scenă de spectacole”, se arată în preambulul scrisorii trimise de liderul de grup al consilierilor PNL, Cristian Olteanu.

Consilierii generali ai PNL îi cer Gabrielei Firea să prezinte documentele prin care i s-a cerut să organizeze un al treilea târg de Crăciun, documentele prin care Firea a cerut ARCUB şi PROEDUS să se ocupe de organizare.

Totodată, primarului general i se cere să precizeze care sunt obiectivele şi costurile acestui târg. ”Care sunt obiectivele pe care vi le-aţi propus prin organizarea acestui târg (număr de vizitatori, număr de spectatori la concertele organizate), dat fiind faptul că astfel de manifestări mai sunt organizate, în paralel, în alte două locaţii din Capitală? Care este costul organizării acestui târg, defalcat pe activităţi; linia bugetară din care va fi achitat costul evenimentelor?”, întreabă consilierii PNL.

În plus, liberalii din CGMB îi cer Gabrielei Firea să explice de ce a ales tocmai Piaţa Victoriei pentru desfăşurarea târgului. ”Platoul central al pieţei este greu accesibil pietonal, în zonă nu există suficiente locuri de parcare, piaţa reprezintă un important nod rutier, iar în ultimii ani nu s-au organizat astfel de manifestări în Piaţa Victoriei”, avertizează semnatarii scrisorii.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici