REZULTATE BACALAUREAT 2013: Andronescu - Posibil să nu stăm mai bine ca în 2012. Mulţi elevi n-au intrat în examen

Vicepreşedintele PSD Ecaterina Andronescu a declarat, luni, că s-ar putea să promovabilitatea din acest an la examenul de bacalaureat să fie mai scăzută decât cea de anul trecut, având în vedere faptul că foarte mulţi elevi nu au intrat în examen.

444 afișări
Imaginea articolului REZULTATE BACALAUREAT 2013: Andronescu - Posibil să nu stăm mai bine ca în 2012. Mulţi elevi n-au intrat în examen

Ecaterina Andronescu (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Întrebată despre faptul că anul acesta s-au contabilizat 11 procente în plus la promovabilitate faţă de anul trecut, Andronescu a răspuns: "Aş vrea să nu ne pripim. Rezultatele acestea nu sunt definitive, nu le aveam pe toate, cel puţin aseară, şi în acelaşi timp nu cred că pot fi judecate doar aceste procente. Eu cred că trebuie să luăm în considerare care este numărul elevilor care ar fi trebuit să intre în Bacalaureat şi al elevilor care nu intrat în bacalaureat, şi s-ar putea să ajungem la concluzia că nu stăm deloc mai bine decât anul trecut, pentru că numărul acesta a fost mult mai mare".

EDU.RO - REZULTATE BACALAUREAT 2013

Andronescu a precizat că au existat mulţi elevi care nu au intrat în examentul de bacalaureat, ceea ce face ca promovabilitatea să scadă.

Vicepreşedintele PSD şi-a exprimat, totodată, speranţa ca în acest an să nu mai existe reproşuri legate de neadecvarea subiectelor la programa parcursă de elevi.

"Anul acesta ar fi trebuit să fie adecvate subiectele programei pe care elevii au parcurs-o. Lucrul acesta l-am reproşat în anii trecuţi şi sper ca anul acesta nu-l mai putem reproşa", a adăugat Andronescu.

Ministerul Educaţiei informa, duminică, după centralizarea a 93,7 la sută din date, că procentul de promovare a examenului de bacalaureat în sesiunea iunie - iulie 2013 este de 55,52 la sută.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici