REZULTATE BACALAUREAT 2014 Mureş: Mai puţin de o treime dintre candidaţi au promovat sesiunea de toamnă

Mai puţin de o treime dintre candidaţii care au susţinut sesiunea de toamnă a bacalaureatului în judeţul Mureş au promovat examenul, obţinând note peste 5 şi media generală peste 6, potrivit inspectorului şcolar general adjunct, Illes Ildiko.

431 afișări
Imaginea articolului REZULTATE BACALAUREAT 2014 Mureş: Mai puţin de o treime dintre candidaţi au promovat sesiunea de toamnă

REZULTATE BACALAUREAT 2014 Mureş: Mai puţin de o treime dintre candidaţi au promovat sesiunea de toamnă (Imagine: Marius Dumbraveanu/ Mediafax Foto)

Potrivit inspectorului şcolar general adjunct, preşedintele comisiei judeţene de bacalaureat, Illes Ildiko, la sesiunea de toamnă din acest an a examenului s-au înscris 1.602 candidaţi, din care s-au prezentat 1.329, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Şapte candidaţi au fost eliminaţi din examen, pentru copiere, la prima şi ultima probă.

“Procentul de promovaţi este de 31,15 la sută înainte de contestaţii. Avem 414 candidaţi declaraţi admişi, dintre care 334 cu medii între 6 şi 7, 72 cu medii între 7 şi 8 şi opt cu medii între 8 şi 9. Cu medii mai mari, nu avem. Contestaţiile se pot depune luni, între orele 12 şi 16”, a spus Illes.

Anul trecut, la sesiunea de toamnă a bacalaureatului s-au înscris 2.643 de candidaţi, din care 549 au reuşit să promoveze examenul în primă fază, promovabilitatea înaintea contestaţiilor fiind de 23,94 la sută. După rezolvarea contestaţiilor depuse, procentul celor promovaţi a crescut la 24,81 la sută.

Potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale, la nivel naţional 22,27 la sută dintre absolvenţii de clasa a XII-a au promovat sesiunea a doua a examenului de bacalaureat înainte de contestaţii, rezultatul fiind cu aproximativ 1 la sută mai mare decât cel înregistrat în aceeaşi sesiune a anului 2013.

Afişarea rezultatelor se face în toate centrele, începând de duminică, la ora 18.00, urmând ca luni, în intervalul orar 12.00 - 16.00, să fie depuse contestaţiile, care vor fi soluţionate între 2 şi 3 septembrie, rezultatele finale urmând să fie făcute publice pe 4 septembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici