Rezultate bacalaureat: În judeţul Bihor, 117 elevi au promovat după contestaţii

Un număr de 117 elevi au promovat examenul de bacalaureat în judeţul Bihor după soluţionarea contestaţiilor, promovabilitatea crescând de la 50,38 la sută la 52,08 la sută.

1088 afișări
Imaginea articolului Rezultate bacalaureat: În judeţul Bihor, 117 elevi au promovat după contestaţii

Rezultate bacalaureat: În judeţul Bihor, 117 elevi au promovat după contestaţii (Imagine: Laszlo Mihaly/Mediafax Foto)

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Bihor, Dorel Luca, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX că 117 elevi au promovat bacalaureatul după soluţionarea contestaţiilor.

"Acum avem 3.597 de elevi promovaţi, iar înainte de contestaţii aveam 3.480", a declarat Luca.

Astfel, rata de promovabilitate în Bihor a crescut la 52,08 la sută, de la 50,38 la sută cât era înainte de soluţionarea contestaţiilor.

În Bihor s-au depus în total 2.612 contestaţii, din care la 650 au fost modificate notele - la 491 din lucrări notele au crescut, iar la 159 notele au scăzut.

O elevă din Oradea care iniţial a luat la examenul de matematică al bacalaureatului nota 5,9, iar după contestaţii a primit 8,45, are în final, după evaluarea celei de-a treia comisii, nota 8,55, ISJ Bihor urmând să facă o anchetă pentru a afla de ce nota iniţială a elevei a fost atât de mică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici