REZULTATE BACALAUREAT JUDETUL PRAHOVA: Mai puţin de jumătate dintre candidaţi au promovat examenul

Mai puţin de jumătate dintre elevii care au susţinut examenul de bacalaureat în judeţul Prahova în această sesiune au promovat, potrivit datelor parţiale centralizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova, procentul de anul acesta fiind puţin mai mare deât cel de anul trecut.

1985 afișări

Potrivit inspectorului şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova, profesorul Horia Toma, la nivelul ISJ Prahova nu s-au centralizat complet datele privind rezultatele examenului de bacalaureat, însă, conform datelor parţiale care au fost primite de la licee şi centralizate, 45,49 la sută dintre elevii prahoveni care au susţinut bacalaureatul în această sesiune au promovat examenul.

Procentul de promovabilitate este puţin mai mare decât cel înregistrat anul trecut înaintea contestaţiilor, când la nivelul judeţului Prahova au promovat 44,68 la sută dintre cei care au susţinut probele de bacalaureat.

În această sesiune, în judeţul Prahova au fost organizate 24 de centre de examen, iar aproximativ 6.600 de elevi au susţinuy examenul de bacalaureat, fiind vorba atât despre absolvenţi din promoţia curentă, cât şi din promoţiile anterioare.

Potrivit Ministerului Educaţiei, în 8 iulie se afişează rezultatele sesiunii de vară a examenului de bacalaureat, iar în 9 iulie, între orele 8.00 şi 12.00, vor putea fi depuse contestaţiile.

În perioada 10 -12 iulie, va avea loc soluţionarea contestaţiilor, iar la 13 iulie vor fi afişate rezultatele finale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici