REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2017 au fost afişate pe portalul Edu.ro. Cum poţi depune contestaţie la NOTE CAPACITATE 2017 şi când sunt publicate rezultatele finale

Rezultatelor Evaluării Naţionale 2017 sunt PUBLICATE pe site-ul evaluare.edu.ro şi până la ora 16:00 acestea vor fi afişate şi la centrele de examen şi pe evaluare.edu.ro. Luni se pot depune eventualele contestaţii, până la ora 20:00.

143651 afișări
Imaginea articolului REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2017 au fost afişate pe portalul Edu.ro. Cum poţi depune contestaţie la NOTE CAPACITATE 2017 şi când sunt publicate rezultatele finale

EVALUAREA NAŢIONALĂ 2016: Rezultatele de la examen, publicate vineri la avizierele şcolilor

UPDATE 16.00 Evaluarea Naţională: Sute de medii de 10, dar şi mulţi elevi care nu au obţinut note de trecere

Sute de elevi care au terminat clasa a opta au reuşit să obţină media zece la Evaluarea Naţională, însă au fost şi candidaţi care nu au reuşit să obţină note de trecere. Printre şcolile din ţară, au fost şi unele în care niciun elev nu a promovat examenul, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Peste 90% dintre elevii din judeţul Cluj care au susţinut examenul de Evaluare Naţională au obţinut medii peste 5, iar 21 dintre au au avut medii de 10, rezultatele fiind foarte bune, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Şeful ISJ Cluj, Valentin Cuibus, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că au fost înregistrate şi 1.000 de medii între 9 şi 10.

„Peste 90% dintre elevii care au susţinut Evaluarea Naţională au obţinut medii peste 5, mai mulţi decât anul trecut când procentul a fost de 89,8 %. Un număr de 21 de elevi au avut medii de 10, după ce au luat note de 10 şi la română şi la matematică. 1.000 de elevi au avut medii între 9 şi 10 Rezultatul la Evaluarea Naţională este foarte bun”, a spus Cuibus.

La Evaluarea Naţională din judeţul Cluj au fost prezenţi un număr de 3.942 elevi.


Olt

În judeţul Olt, 78,92% dintre elevi au reuşit să ia note mai mari de cinci la Evaluarea Naţională, nouă dintre ei reuşind să ia nota maximă la ambele probe

Potrivit statisticii remise de ISJ Olt, 557 dintre candidaţi au luat note mai mici de 4,99. Cele mai slabe rezultate au fost înregistrate la matematică, 911 dintre candidaţi luând note sub cinci.

Dintre cei 2.743 de elevi înscrişi să susţină examenul, doar 2.642 au fost prezenţi. În acest an, în judeţul Olt, examenul s-a desfăşurat în 82 de centre, susţinerea probelor fiind supravegheată audio-video.

Anul trecut, 77,63% dintre absolvenţii olteni de clasa a VIII-a au reuşit să ia note mai mari de cinci, la Evaluarea Naţională.

Timiş

În judeţul Timiş, 72% dintre absolvenţii de clasa a VIII-a care s-au prezentat la Evaluarea Naţională au obţinut note peste 5. În total, la Evaluarea Naţională s-au înscris 4.308 candidaţi din judeţul Timiş, însă 83 au absentat. Din cei 4.225 de absolvenţi ai clasei a VIII-a care s-au prezentat la examen, 3.051 au obţinut note peste 5.

Au fost înregistrate şi două medii generale 10, obţinute de Ioana Lisandra Drăgănescu, de la Liceul Teoretic “Grigore Moisil”, şi Ştefan Alexandru Jura, de la Colegiul Naţional Bănăţean. De asemenea, 28 de candidaţi au obţinut medii peste 9.90.

Arad

Conform şefului Inspectoratului Şcolar Arad, prof. Claudius Mladin, procentul de promovabilitate pentru judeţul Arad la Evaluarea Naţională, înainte de contestaţii, este de 71,56%, mai mare decât cel din 2016, când a fost 68,37 %.

Un singur candidat din judeţul Arad a obţinut media 10.

Trei şcoli din judeţul Arad - Liceul Special „Sfânta Maria” Arad, cu 4 candidaţi, Şcoala Gimnazială numărul 2 Curtici, cu 12 candidaţi, şi Şcoala Primară Peregu Mic, cu 3
candidaţi, - au promovare zero.

În judeţ există şi 7 medii de 1, iar 841 elevi au obţinut medii cuprinse între 1 şi 4,99.

La polul opus, trei şcoli, una din municipiul Arad - Colegiul Naţional „Moise Nicoară”, şi două din mediul rural - Şcoala Gimnazială „Pater Godo Mihaly” Dorobanţi şi Şcoala Gimnazială „Simony Imbre” din Satu Nou - au rata de promovare de 100 la sută.

La nivelul judeţului Arad, pentru anul şcolar 2017-2018, Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad, a aprobat un număr de 25 de clase de învăţământ profesional cu durata studiilor de 3 ani - 700 locuri şi 4 clase de învăţământ profesional în sistem dual, cu 114 locuri.

Alba

Patru elevi din judeţul Alba au obţinut media zece la Evaluarea Naţională, la nivelul judeţului fiind 107 note de zece la matematică şi 12 la limba română, în vreme ce 79,57% dintre cei prezenţi au luat cel puţin media cinci.

Potrivit unui raport trimis, luni, de inspectorul şcolar general al IŞJ Alba, Marcela Dărămuş, dintre cei 2.460 de elevi examinaţi, 79,57% au obţinut cel puţin media cinci, procentul de promovabilitate la limba română fiind de 87,49%, în vreme ce la matematică a fost de 70,37%. De asemenea, la limba maghiară maternă au promovat 98,48%, iar la limba germană maternă – 90,91%.

La 26 de unităţi şcolare din judeţul Alba promovabilitatea a fost de 100%, în vreme ce la alte trei şcoli a fost 0%.

Patru elevi din Alba - Paula Cristina Avram, Ana Antonia Stan, Bogdan Andrei Hătişi şi Raul Cătălin Popescu au avut media generală zece. De asemenea, la limba şi literatura română au fost 12 note de zece, în vreme ce la matematică 107.

Constanţa

Aproape trei sferturi dintre elevii care au susţinut Evaluarea Naţională la Constanţa au obţinut note peste 5 la cele două discipline de examen, indică rezultatele iniţiale prezentate de Inspectoratul Şcolar Judeţean, nouă elevi obţinând media 10.

Astfel, potrivit datelor făcute publice, luni, de IŞJ Constanţa, 73,5 la sută dintre absolvenţii de clasa a VIII-a au obţinut note peste 5,00 la cele două discipline de examen, înainte de soluţionarea contestaţiilor, în timp ce 1.358 de elevi au primit cel puţin una dintre note sub 5,00.

Din cei 3.767 de elevi care au fost notaţi peste 5,00 la ambele discipline, nouă candidaţi au obţinut media 10,00.

La Evaluarea Naţională din acest an, în judeţul Constanţa s-au înscris 5.618 absolvenţi de clasa a VIII-a, care au susţinut probele în 128 de centre de examen.

Dolj

Unsprezece dintre absolvenţii claselor a VIII-a din judeţ au obţinut medii de 10, iar şapte şcoli din mediul rural au înregistrat promovabilitate de 100%, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, Monica Sună, a precizat că, potrivit primelor rezultate, procentul de promovabilitate la Evaluarea Naţională se apropie de 70%.

„Avem un procent, la fel ca şi anul trecut, de 69,97%. Mi-aş fi dorit ca acest procent să fie mai bune (...). Avem şapte şcoli care au sută la sută procent de promovabilitate: „Marin Sorescu” Bulzeşti, Şcoala Gimnazială Seaca de Pădure, precum şi cele din Bucovăţ, Gheceşti, Gogoşu, Predeşti, Sălcuţa”, a spus Monica Sună, şefa ISJ Dolj.

Trei şcoli au înregistrat însă promovabilitate zero. Este vorba de Şcoala Anton Pann, care a avut doi elevi ce au susţinut examenul dar care nu au promovat, şcoala din Catane, cu patru elevi, şi Şcoala profesională specială Craiova, de la Penitenciarul de Minori şi Tineri.

În judeţul Dolj, examenul a fost susţinut de peste 4.000 de elevi.

Potrivit calendarului Ministerului Educaţiei Naţionale, prima afişare a rezultatelor a fost programată pentru data de 26 iunie, până la ora 16:00, la centrele de examen şi pe evaluare.edu.ro.

În aceeaşi zi, pot fi depuse eventualele contestaţii, până la ora 20:00. În intervalul 27-29 iunie, vor fi rezolvate eventualele contestaţii, iar rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 30 iunie.

Lucrările sunt corectate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care au avut loc probele.

Rata de participare la prima probă, cea la limba română, a fost de 97,33%, la matematică fiind de 97,17%.

Ministerul Educaţiei a anunţat că, în urma evaluării lucrărilor contestate „nota iniţială se poate modifica, după caz, prin creştere sau descreştere, prin nota acordată la contestaţii”. Cu alte cuvinte, nota comisiei de contestaţii este finală, întrucât nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferenţă între nota de la evaluarea iniţială şi cea de la contestaţii.

Media notelor obţinute la examen constituie unul dintre criteriile de admitere în învăţământul liceal de stat în anul şcolar 2017-2018. Astfel, media de admitere a absolvenţilor de gimnaziu în ciclul liceal se calculează ca medie ponderată între media la Evaluarea Naţională (cu o pondere de 80%) şi media generală de absolvire a claselor din V-VIII (cu o pondere de 20%).

UPDATE 12.00: Rezultatelor Evaluării Naţionale 2017 au fost PUBLICATE pe site-ul evaluare.edu.ro şi până la ora 16:00 sunt afişate la centrele de examen şi pe evaluare.edu.ro, tot luni putând fi depuse eventualele contestaţii, până la ora 20:00.

În intervalul 27-29 iunie, vor fi rezolvate contestaţiile, iar rezultatele finale vor fi făcute pe 30 iunie.

Lucrările au fost corectate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care au avut loc probele.

Rata de participare la prima probă, cea la limba română, a fost de 97,33%, la matematică fiind de 97,17%.

Ministerul Educaţiei a anunţat că, în urma evaluării lucrărilor contestate „nota iniţială se poate modifica, după caz, prin creştere sau descreştere, prin nota acordată la contestaţii.” Cu alte cuvinte, nota comisiei de contestaţii este finală, întrucât nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferenţă între nota de la evaluarea iniţială şi cea de la contestaţii.

Media notelor obţinute la examen constituie unul dintre criteriile de admitere în învăţământul liceal de stat în anul şcolar 2017-2018. Astfel, media de admitere a absolvenţilor de gimnaziu în ciclul liceal se calculează ca medie ponderată între media la Evaluarea Naţională (cu o pondere de 80%) şi media generală de absolvire a claselor din V-VIII (cu o pondere de 20%).

În funcţie de media generală, ei vor opta pentru liceul dorit.

Rezultate Evaluare Naţională 2017. Calendarul afişării rezultatelor la Evaluare Naţională 2017:

26 iunie - Afişarea rezultatelor înainte de contestaţii (până la ora 16:00)

26 iunie - Depunerea constestaţiilor (în intervalul orar 16:00 - 20:00)

30 iunie - Afişarea rezultatelor finale după contestaţii

Cele mai bune licee din ţară şi cele mai căutate rămân Colegiul Naţonal "Gheorghe Lazăr", Colegiul Naţional "Sfantul Sava" sau Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu", toate din Capitală.

Cum se notează lucrările după contestaţii. Procedură

Candidaţii care depun contestaţii completează şi semnează o cerere tipizată în care se menţionează faptul că nota iniţială se poate modifica, după caz, prin creştere sau descreştere, prin nota acordată la contestaţii. Comisia Naţională de Organizare a Evaluării Naţionale va transmite comisiei judeţene/a municipiului Bucureşti tipizatul cererii de depunere a contestaţiei.

Candidatul major şi părinţii/reprezentanţii legali ai candidatului minor pot solicita comisiei judeţene/a municipiului Bucureşti de organizare a evaluării naţionale să vadă lucrarea/lucrările proprie/proprii a/ale propriului copil numai după afişarea rezultatelor finale
după contestaţii. La vizualizarea lucrării/lucrărilor, candidatul minor trebuie să fie însoţit obligatoriu de un părinte/reprezentant legal.

În procesul de evaluare iniţială a lucrărilor scrise şi de rezolvare a contestaţiilor, în cazul în care diferenţa dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult 0,50 puncte, notele obţinute se trec, pe fiecare lucrare în parte, cu cerneală roşie, de către profesorii evaluatori, după ce este verificată concordanţa cu borderourile individuale, şi se semnează de aceştia. Nota finală se trece pe lucrare, în prezenţa profesorilor evaluatori, de către preşedintele comisiei. Preşedintele comisiei calculează nota finală, ca medie aritmetică cu două zecimale a notelor acordate de evaluatori, fără rotunjire şi semnează.

În cazul în care diferenţa între notele acordate de cei doi evaluatori este mai mare de 0,50 puncte, lucrarea va fi recorectată de alţi doi profesori evaluatori numiţi de preşedintele comisiei. Nota rezultată în urma reevaluării este nota care se trece pe lucrare şi reprezintă nota finală. Sub notă semnează cei patru evaluatori şi preşedintele comisiei. Numărul pachetului şi numărul de ordine al lucrărilor care necesită a treia evaluare sunt consemnate într-un proces-verbal, semnat de cei amintiţi anterior.

După încheierea evaluării şi deschiderea lucrărilor, preşedintele comisiei de contestaţii analizează notele acordate după reevaluare, în comparaţie cu cele acordate iniţial. În situaţia în care se constată diferenţe de notare mai mari de 1 punct, în plus sau în minus, între notele de la evaluarea iniţială şi cele de la contestaţii, preşedintele comisiei de contestaţii numeşte o a treia
comisie formată din alţi doi profesori cu experienţă, alţii decât cei care au evaluat iniţial lucrările în centrul de contestaţii. Reevaluarea se va face după o nouă secretizare a lucrărilor, respectând cu stricteţe baremul de evaluare şi toate procedurile de evaluare. Nota acordată de a treia comisie este nota finală a comisiei de contestaţii.

Nota definitivă, acordată în conformitate cu procedura menţionată nu mai poate fi modificată şi reprezintă nota obţinută de candidat la proba respectivă.

75% dintre elevii care au susţinut examenul de Evaluare Naţională 2016 au obţinut note peste 5

În 2016, 75% dintre elevii care au susţinut examenul de Evaluare Naţională 2016 au obţinut note peste 5, au declarat oficiali din Ministerul Educaţiei pentru MEDIAFAX. În Bucureşti, 47 de elevi au obţinut nota zece la examenul de Evaluare Naţională.

În total, 75% din elevii care au susţinut Evaluarea Naţională în 2016 au luat note peste 5, rata fiind în scădere faţă de 2015 când 79,3% dintre elevi au obţinut note peste 5.

Elevii de clasa a VIII-a au susţinut în ultima săptămână din iunie 2016 examenul de Evaluare Naţională. Media generală obţinută la Evaluarea Naţională constituie unul dintre criteriile pentru admiterea în învăţământul liceal de stat. Media de admitere în liceu este media ponderată între media generală obţinută la Evaluarea Naţională (cu o pondere de 75%) şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 25%).

Controverse la un enunţ de la examenul de matematică

La examenele din acest an a apărut o controversă legată de enunţul unui exerciţiu la matematică. Mai mulţi profesori, elevi şi părinţi au reclamat că cerinţa punctului 6 de la Subiectul I de la proba de Matematică din cadrul Evaluării Naţionale nu a fost corect formulată şi i-a indus în eroare pe mulţi candidaţi. Mai mulţi părinţi şi elevi spun că vor depune contestaţii la proba Matematică de la Evaluarea Naţională din cauza problemei 6 de la Subiectul I, care nu ar fi clar enunţată. În problema respectivă este dată o diagramă care prezintă repartiţia notelor obţinute la un test la matematică de elevii unei clase a VIII-a dintr-o şcoală. Cerinţa este următoarea: „Conform diagramei, numărul elevilor care au obţinut nota 5 la acest test este egal cu...”.

În replică, Ministerul Educaţiei a transmis că subiectul de la proba de Matematică din cadrul Evaluării Naţionale 2016, care a stârnit controverse din cauza modului în care a fost formulat, este enunţat clar. „Acesta conţine toate elementele necesare unui răspuns corect şi se referă la o diagramă care a mai fost prezentată în subiectele formulate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare. Tipul de diagramă în discuţie este inclus în modelul de subiect pentru Evaluarea naţională a absolvenţilor clasei a VIII-a, anul şcolar 2014-2015”, a mai precizat Ministerul Educaţiei.

UPDATE: Rezultatele examenului de capacitate / Evaluare Naţională 2018 sunt disponibile aici

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici