Riscul de producere a avalanşelor se menţine mare în majoritatea masivelor

Meteorologii anunţă că riscul de producere a avalanşelor, în majoritatea masivelor, se menţine mare, până duminică seara, la altitudini de peste 1.800 de metri. La rândul lor, salvamontiştii atrag atenţia că numărul accidentelor a crescut cu 14 la sută faţă de iarna trecută.

71 afișări
Imaginea articolului Riscul de producere a avalanşelor se menţine mare în majoritatea masivelor

Riscul de producere a avalanşelor se menţine mare în majoritatea masivelor

Sâmbătă la prânz, stratul de zăpadă măsura 242 de centimetri la Bâlea-Lac, 159 de centimetri la Cuntu, 155 de centimetri la Vârful Ţarcu, 140 de centimetri la Vârful Omu, 105 centimetri la Vârful Călimani, 93 de centimetri la Parâng, 120 de centimetri la Sinaia, etc.

În munţii Făgăraş, Bucegi, Ţarcu - Godeanu şi Parâng meteorologii anunţă risc mare - respectiv gradul 4 pe o scară de la 1 la 5 - de producere a avalanşelor la altitudini de peste 1.800 de metri, pe fondul încălzirii vremii. Zăpada se va umezi puternic, pe fondul încălzirii vremii, şi se va topi, formând straturi instabile.

În munţii Vlădeasa, Rodnei, Călimani, Bistriţei şi Ceahlău, riscul de producere a avalanşelor este însemnat la altitudini de peste 1.800 de metri.

La rândul lor, Salvamont România atrage atenţia că a înregistrat o creştere cu 14,65 la sută a numărului de accidente faţă de perioada similară a iernii trecute şi o creştere cu 20,04 % a numărului de accidente pe domeniile de practicare a sporturilor de iarnă.

”Weekendul şi vacanţa şcolară au debutat cu o zi de foc pentru salvamontiştii din întreaga ţară, solicitaţi să intervină de urgenţă la un număr îngrijorător de mare de intervenţii. Astfel, în ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 71 apeluri de urgenţă”, anunţă salvamontiştii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici