ROBERT CAZANCIUC, propus în funcţia de ministru al Justiţiei. Băsescu a semnat decretul prin care Cazanciuc este eliberat din funcţia de procuror

Premierul Victor Ponta i-a anunţat, joi, pe membrii Consiliului Superior al Magistraturii că îl propune pe Robert Cazanciuc, secretarul general al Ministerului Afacerilor Externe, în funcţia de ministru al Justiţiei, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare. Preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul prin care Robert Cazanciuc, procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, se eliberează din funcţie, ca urmare a demisiei.

2594 afișări
Imaginea articolului ROBERT CAZANCIUC, propus în funcţia de ministru al Justiţiei. Băsescu a semnat decretul prin care Cazanciuc este eliberat din funcţia de procuror

ROBERT CAZANCIUC (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

UPDATE: Preşedintele Băsescu a semnat decretul prin care Cazanciuc este eliberat din funcţia de procuror

"Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a semnat joi, 11 aprilie, Decretul prin care domnul Robert-Marius Cazanciuc, procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, se eliberează din funcţie, ca urmare a demisiei, începând cu data de 15 aprilie 2013", se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Ponta: Voi propune numirea lui Cazanciuc după ce va fi emis decretul de eliberare din magistratură

Premierul Victor Ponta a declarat la CSM că va propune numirea lui Robert Cazanciuc în funcţia de ministru al Justiţiei după ce va fi emis decretul de eliberare din magistratură a acestuia, Plenul CSM luând act de demisia lui din funcţia de procuror.

Victor Ponta a spus că a participat la şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), care a fost legal constituită, şi a votat toate punctele de pe ordinea de zi.

Premierul a mai spus că a solicitat Plenului CSM suplimentarea ordinii de zi cu analizarea cererii de demisie din magistratură a lui Robert Cazanciuc, solicitare care a fost aprobată.

Ponta a precizat că această cerere va fi trimisă preşedintelui pentru emiterea decretului de eliberare din funcţie, după care va face propunerea de numire a lui Cazanciuc în funcţia de ministru al Justiţiei.

Ponta: L-am informat pe preşedinte despre propunerea pentru MJ, nu a avut niciun fel de obiecţie

"Astăzi, de dimineaţă, l-am sunat pe preşedinte, pentru că, după cum ştiţi foarte bine, preşedintele trebuie să accepte cererea de numire în funcţie, l-am informat, nu a avut niciun fel de obiecţie şi imediat ce se emite decretul de eliberare din funcţia de magistrat - pentru că nu vroiam să se creeze o posibilă stare de incompatibilitate -, după aceea se poate emite decretul şi se depune jurământul", a spus Ponta.

El a mai spus că a optat pentru Robert Cazanciuc la conducerea Ministerului Justiţiei pentru că este magistrat şi şi-a dorit să asigure o stare de stabilitate la această instituţie.

"Este magistrat, a activat şi după cum ştiţi, din 2009, ca secretar general al MAE şi mi-am dorit să asigurăm o stare de stabilitate şi la minister", a menţionat Ponta.

Surse oficiale declarau anterior că Robert Cazanciuc, actualul secretar general al MAE, este luat în calcul pentru a prelua funcţia de ministru al Justiţiei, deţinuţă în prezent, interimar, de premierul Victor Ponta.

Premierul Victor Ponta a participat, joi, în calitate de ministru interimar al Justiţiei, la şedinţa de la Consiliul Superior al Magistraturii.

Robert Cazanciuc este în prezent secretar general al MAE.

Cazanciuc a fost, din 1995 până în 1998 procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria SAI, iar din 1998 s-a transferat la Parchetul de pe lângă Curtea Supremă de Justiţie, unde a lucrat timp de doi ani ca procuror în cadrul Biroului pentru relaţia cu mass-media. Din 2000 până în 2001 a fost purtător de cuvânt al aceluiaşi Parchet, elaborând în această perioadă primul ghid de relaţii cu presa al Ministerului Public
din România.

În perioada 2001-2004 Robert Cazanciuc a fost director general şi apoi subsecretar de stat în cadrul Corpului de Control al primului ministru. Ca subsecretar de stat a coordonat echipa de elaborare a Acordului de cooperare administrativă cu OLAF.

În 2004 a fost numit secretar de stat la Departamentul Implementare Programe şi Ajustare Structurală, iar în 2005 a fost director general adjunct la Administraţia Naţională a Penitenciarelor. Apoi, până în 2008, a fost procuror şef al Biroului pentru relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici