România mai trimite 142 de pompieri în Grecia. Situaţia incendiilor este alarmantă

  • 142 de pompieri români vor pleca în Grecia, unde situaţia incendiilor este alarmantă.
  • Premierul Florin Cîţu l-a informat pe preşedintele Klaus Iohannis, iar misiunea va începe vineri.
6677 afișări
Imaginea articolului România mai trimite 142 de pompieri în Grecia. Situaţia incendiilor este alarmantă

Sursa foto: Mediafaxfoto

142 de pompieri români vor pleca în Grecia, unde situaţia incendiilor este alarmantă. Premierul Florin Cîţu l-a informat pe preşedintele Klaus Iohannis, iar misiunea va începe vineri.

Premierul Florin Cîţu a scris pe Facebook, joi noaptea, că Grecia are nevoie din nou de ajutor, din cauza incendiilor.

„L-am informat pe preşedintele Klaus Iohannis şi am decis, împreună cu ministrul de Interne, să trimitem 142 de pompieri salvatori care să îi ajute pe greci să stingă incendiile de pădure. Misiunea pompierilor noştri va începe mâine”, a spus Cîţu.

Acesta le-a transmis pompierilor mult succes şi că îi aşteaptă cu bine acasă.

Cu sprijinul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, un modul de intervenţie specializat în stingerea incendiilor de pădure va fi dislocat în Grecia pentru a putea sprijini salvatorii eleni în zonele puternic afectate de incendii. Acest modul este format din 142 pompieri salvatori din IGSU şi 15 unităţi subordonate acestuia cu 28 de autospeciale care includ: opt autospeciale de stingere incendii de pădure, două cisterne, un centru de comandă, două containere Multirisc, şapte autospeciale de primă intervenţie şi comandă, două microbuze, un autocar si alte mijloace de sprijin logistic incluzand o dronă.

108 pompieri români care au luptat cu flăcările în Grecia s-au întors, luni, acasă, după o experienţă de 10 zile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici