România primeşte circa zece milioane de euro de la UE pentru distribuirea de fructe în şcoli

România va primi din partea UE aproape zece milioane de euro pentru distribuirea de fructe şi legume în şcoli, în anul şcolar 2012-2013, potrivit unui proiect de decizie al Executivului european.

662 afișări
Imaginea articolului România primeşte circa zece milioane de euro de la UE pentru distribuirea de fructe în şcoli

România primeşte circa zece milioane de euro de la UE pentru distribuirea de fructe în şcoli (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Alocarea de bani de către UE în cadrul programului de distribuire de fructe în şcoli - School Fruit Scheme - pentru anul şcolar 2012-2013 a fost aprobată de statele membre din Comitetul de Management, iar Comisia urmează să adopte formal o decizie în următoarele săptămâni, informează un comunicat al Executivului european.

Finanţarea UE va fi de 90 de milioane de euro, sumă care va fi distribuită celor 24 de state membre care participă la acest program. Suedia, Finlanda şi Marea Britanie au decis să nu participe la acest program.

Principalii beneficiari ai acestor fonduri vor fi, în anul şcolar 2012-2013, Italia, care va primi 20,5 milioane de euro, urmată de Germania cu 11,6 milioane de euro şi România, cu 9,8 milioane de euro.

Printre beneficiarii importanţi de ajutor de la UE pentru distribuirea de fructe în şcoli se mai numără şi Polonia, cu 9,2 milioane de euro, Franţa cu 5,6 milioane de euro şi Spania, cu 4,8 milioane de euro.

Banii primiţi astfel de la UE sunt alocaţi în cadrul unui program de cofinanţare de către statele membre cu rate cuprinse între 50 şi 75%.

Programul a fost lansat în anul 2009, iar statisticile aferente anului şcolar 2010-2011 arată că peste 8 milioane de copii au beneficiat de acest program, primind fructe şi legume la şcoală.

În propunerea de reformă a PAC, CE a inclus măriri de consolidare şi extindere a acestui program, propunând alocarea unui buget UE de 150 de milioane de euro şi creşterea ratelor de cofinanţare a statelor membre.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici