Minivacanţa de Rusalii. Românii iau cu asalt Valea Prahovei. Care este gradul de ocupare în staţiuni

  • În weekendul prelungit de Rusalii (luni, 21 iunie - zi liberă), românii vor lua cu asalt Valea Prahovei.
  • Gradul de ocupare a locurilor de cazare din Jud Prahova este de 75%.
  • Pentru un hotel de 4 stele la Sinaia, plăteşti între 525 şi 590 de lei/ noapte.
  • Rusaliile ortodoxe se sărbătoresc în acest an în 20 iunie, duminică, şi în 21 iunie, luni.
1326 afișări
Imaginea articolului Minivacanţa de Rusalii. Românii iau cu asalt Valea Prahovei. Care este gradul de ocupare în staţiuni

Românii iau cu asalt Valea Prahovei în weekendul prelungit de Rusalii. Care este gradul de ocupare în staţiuni

Dacă vrei să mergi în vacanţă de Rusalii, îţi recomand să te grăbeşti cu rezervarea. Hotelierii din Valea Prahovei au fost luaţi cu asalt de cereri. Gradul de ocupare din prezent este de 75%, conform Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului. 
 
Ionuţ Lificiu este antreprenor şi are o pensiune în Predeal. Nu mai are locuri libere pentru acest weekend. 
 
„Nu ocupă toate camerele, dar au exclusivitate, adică e un grup mai mare care ocupă toată pensiunea.”, a spus Ionuţ Lificiu „Capacitatea pensiunii e undeva la vreo 35, din câte ştiu ei sunt undeva la vreo 25, 26, 27 de persoane dar au luat toată pensiunea la cheie.”, a mai precizat acesta. 
 
Pentru un hotel de 4 stele la Sinaia, turiştii plătesc între 525 şi 590 lei pentru o cameră pe noapte, cu mic dejun inclus, cu acces la SPA şi loc de parcare.
 
Dacă totuşi nu vrei o vacanţă în Valea Prahovei, ai mai multe variante. La fel de căutate sunt şi unităţile de cazare din Deltă sau litoral.
 
Răzvan Pascu, expert în turism, îţi recomandă să mergi în locurile mai puţin cunoscute ale României.
 
„Putem să descoperim locuri din Transilvania care sunt absolut minunate şi pe care poate puţini dintre români le-au descoperit până acum.”, a spus Răzvan Pascu. „Zona Secuimii, care este o zonă ce promite foarte mult din punct de vedere turistic, inclusive balneo, turismul de wellness care in România nu este foarte cunoscut. Plimbat cu trăsura, au cu căruţa pe dealurile din împrejurimi, învăţaţi copiii cum să meargă cu caii, sau cum să tragă cu arcul, cum să hrănească animalele în fermă şi aşa mai departe.”, a mai recomandat acesta. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici