SANCŢIUNI pentru angajaţii Spitalului Oneşti, unde doi bebeluşi au fost schimbaţi la naştere

Mai mulţi angajaţi ai Spitalului Municipal Oneşti au fost sancţionaţi de Comisia de Disciplină a instituţiei după ce doi bebeluşi au fost schimbaţi la naştere, fără ca unitatea medicală să identifice, după nouă ore de anchetă, persoana care a greşit efectiv.

520 afișări
Imaginea articolului SANCŢIUNI pentru angajaţii Spitalului Oneşti, unde doi bebeluşi au fost schimbaţi la naştere

Sancţiuni pentru angajaţii Spitalului Oneşti, unde doi bebeluşi au fost schimbaţi la naştere

Potrivit conducerii Spitalului Municipal Oneşti, un medic şef de secţie şi un asistent-şef au fost retrogradaţi din funcţie, cinci asistente au fost penalizate cu zece la sută din salariu pe o perioadă de trei luni, o infirmieră a fost sancţionată cu cinci la sută pe trei luni, iar alte patru infirmiere au primit avertismente.

Astfel, şeful Secţiei de Neonatologie, medicul Cornelia Cămăraşu, a fost eliberată din funcţie, la fel ca şi asistentul-şef al aceleiaşi secţii, Luminiţa Antohi. De asemenea, cinci asistente din cadrul aceleaşi secţii, respectiv cele care au făcut toaletarea bebeluşilor după naştere, care au predat copiii către mamele lor şi care au fost între ture atunci când se presupune că s-a făcut schimbarea între bebeluşi, au fost sancţionate cu câte zece la sută din salariu, pe o perioadă de trei luni.

Comisia de Disciplină a spitalului a mai decis şi diminuarea cu cinci la sută din salariu, tot pentru o perioadă de trei luni, pentru o infirmieră a Secţiei de Neonatologie, precum şi aplicarea de avertismente pentru alte patru infirmiere.

"Deşi a durat nouă ore această şedinţă a Comisiei de Disciplină, nu am reuşit să identificăm cine este acea persoană care a greşit efectiv prin schimbarea între ei a celor doi nou-născuţi. Am stabilit doar intervalul orar şi sperăm ca Poliţia, care a demarat propria anchetă, să găsească persoana vinovată, spitalul oferind tot sprijinul în acest sens prin punerea de documente la dispoziţie", a declarat, vineri, pentru corespondentul MEDIAFAX directorul medical al Spitalului Municipal Oneşti, Adrian Brânzaciuc.

Toate sancţiunile dispuse de Comisia de Disciplină a spitalului din Oneşti au fost aplicate în conformitate cu Codul Muncii.

Directorul medical al unităţii medicale băcăuane a subliniat că dacă Poliţia va identifica persoana care a făcut schimbul de bebeluşi atunci respectivului angajat îi va fi desfacut contractul de muncă.

Doi bebeluşi care au venit pe lume în aceeaşi zi la Spitalul Oneşti au fost încurcaţi la naştere, iar familiile au descoperit acest lucru după o lună, în urma unor teste ADN, cazul fiind anchetat de Poliţie şi de o comisie de disciplină a spitalului care va stabili sancţiuni pentru angajaţi.

Potrivit stirileprotv.ro, două femei din judeţul Bacău au aflat, după o lună de când au născut, la spitalul din Oneşti, că bebeluşii au fost încurcaţi la naştere, iar fiecare a plecat acasă cu copilul celeilalte.

Astfel, în luna mai, Ramona şi Ionela, două femei care au fost colege în salonul de spital, au născut, în aceeaşi zi, câte un băiat de trei kilograme, iar după câteva zile au fost lăsate să plece acasă. Ulterior, una dintre mame a observat că pe brăţara legată pe mâna copilului în spital era scris un alt nume de familie.

Mama celuilalt copil a cerut efectuarea de teste ADN, iar după trei săptămâni a aflat că bebeluşul nu avea cum să fie al ei. Ca urmare, a făcut un al doilea test, în regim de urgenţă, confirmându-se că micuţii au fost încurcaţi la naştere.

În aceste condiţii, cele două mame au făcut schimbul de copii, fiecare luându-şi acasă bebeluşul său.

Poliţiştii investighează acest caz, considerat neglijenţă în serviciu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici