Sancţiuni pentru şoferi în vacanţa de 1 Mai şi Paşte: Peste 1.500 de permise de conducere au fost reţinute. Câte amenzi au dat poliţiştii

Poliţiştii au reţinut în perioada vacanţei de 1 Mai şi Paşte 1.564 de permise de conducere şi au constatat aproape 530 de infracţiuni, peste 90 la sută dintre amenzi fiind pentru depăşirea vitezei legale, informează marţi Ministerul Afacerilor Interne.

905 afișări
Imaginea articolului Sancţiuni pentru şoferi în vacanţa de 1 Mai şi Paşte: Peste 1.500 de permise de conducere au fost reţinute. Câte amenzi au dat poliţiştii

Sancţiuni pentru şoferi în vacanţa de 1 Mai şi Paşte: Peste 1.500 de permise de conducere au fost reţinute. Câte amenzi au dat poliţiştii (Imagine: Adriana Neagoe/ Mediafax Foto)

În perioada 1-6 mai au fost înregistrate 528 de infracţiuni, dintre care 179 pentru şoferi care s-au urcat băuţi la volan şi 230 pentru cei care au condus fără a avea permis.

Poliţiştii de la rutieră au dat peste 14.300 de amenzi, dintre care 14.000 şoferilor care au fost prinşi conducând cu viteză mai mare decât cea legală.

În cele şase zile au rămas fără permise de conducere 1.564 de şoferi, fiind totodată reţinute şi 433 de certificate de înmatriculare.

Echipajele de poliţie rutieră au fost prezente pe drumurile naţionale şi europene cu aproximativ 300 de aparate radar. De asemenea, nouă elicoptere ale Inspectoratului General de Aviaţie au participat la misiuni de supraveghere a traficului rutier, intervenţie în caz de urgenţe medicale şi supraveghere a zonelor unde au avut loc manifestări publice sau ceremonii religioase.

Primele misiuni ale elicopterului EC 135 al Punctului de operare aeriană Constanţa, inaugurat în această perioadă, pentru asigurarea transportului aeromedical de urgenţă pentru zona litoralului şi Deltei Dunării, au avut loc chiar în prima zi de Paşti, contribuind la salvarea a două vieţi, potrivit Ministerului Afacerilor Interne.

"Urmare a măsurilor speciale cu caracter preventiv, adoptate de Poliţia Română, conform statisticilor existente, s-a constatat o diminuare semnificativă a faptelor comise cu violenţă. Astfel, a scăzut numărul faptelor de vătămare corporală gravă cu 42,8%, al infracţiunilor de tentativă la infracţiunea de omor cu 22,2%, al violurilor cu 41,6 % şi al tâlhăriilor cu 13,2%", se arată în comunicatul de presă al MAI.

Echipele Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au participat la 5.191 de misiuni, între care incendii, acordarea primului ajutor medical sau descarcerare.

La frontieră, de la 1 Mai până la Paşte au tranzitat graniţele, atât pe sensul de intrare în ţară, cât şi pe cel de ieşire, 834.900 de persoane, din care 512.070 au fost cetăţeni romani. Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei au fost cele de la graniţele cu Ungaria şi Bulgaria, precum şi aeroporturile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici