Sărbătoare cu poluare. Nordul Capitalei, cel mai irespirabil loc de pe planetă. Indicele nivelului de poluare în noaptea de Crăciun

  • Locuitorii Capitalei se sufocă încet şi sigur.
  • În nordul Bucureştiului există mai multă poluare decât în cea mai poluată ţară din lume şi anume Bangladesh.
  • Pe scurt, poluarea peste indicele maxim înseamnă îmbolnăvire şi, implicit, scăderea calităţii vieţii pentru bucureşteni.
6043 afișări
Imaginea articolului Sărbătoare cu poluare. Nordul Capitalei, cel mai irespirabil loc de pe planetă. Indicele nivelului de poluare în noaptea de Crăciun

Sărbătoare cu poluare. Nordul Capitalei, cel mai poluat loc de pe planetă. Ce indice a avut nivelul de poluare în noaptea de Crăciun

Bucureştiul este iar sufocat de poluare şi nu este prima oară când indicele urcă peste limita admisă.
 
Semnalul de alarmă a fost tras de către ONG-ul Agent Green, pe Facebook. 
 
„În noaptea de Craciun, cel mai probabil din cauza arderilor de deşeuri şi a încălzirii ineficiente, Nordul Bucureştiului a devenit cel mai poluat loc de pe Pământ dacă este comparat cu media poluarii din 2019 din Bangladesh, cea mai poluată ţară din lume care a avut în 2019 un Indice de Calitate a Aerului de 165 iar Otopeni a atins noaptea trecută nivelul de 173. PM (particule în suspensie n.red.) 2.5 a ajuns la 97.2 µg/m3 în Otopeni”, au transmis activiştii de mediu pe pagina de socializare, vineri seara. 
 
                      
 
Într-adevăr, platformele online aerlive.roairly.org şi iqair.com arată depăşiri considerabile ale nivelului poluării. 
 
„Nivelurile PM2.5 pot cauza chiar moartea celor cu probleme pulmonare sau cardiovasculare si urmari pe termen lung conform Agenţiei pentru Protecţia Mediului din SUA. În Europa, conform Directivei Air Quality, valoarea maximă pentru PM 2.5 ar trebui să fie 25µg/m3 comparat cu nivelul de 100 µg/m3 atins aseară, deci poluare de 400%”, conchide Asociaţia Agent Green. 

„La ministerul mediului se sărbătoreşte preluarea ştafetei de catre un alt ministru iar pe pagina Gărzii Naţionale de Mediu este sărbătoare deşi suntem în infringement din cauza poluării din Bucureşti şi din alte oraşe mari”, mai punctează ONG-ul.

 

Avem o istorie lungă a poluării, nu doar de sărbători. În luna noiembrie, spre exemplu, reţeaua independentă de monitorizare a calităţii aerului a înregistrat depăşiri de peste 1.700% pentru PM2,5 şi aproape 1.400% pentru PM10 la câţiva dintre senzorii din regiunea Bucureşti Ilfov.

Şi în luna precendă, calitatea aerului nu a fost prea ridicată, înregistrându-se valori record de poluare în Bucureşti. În 10 zone din Bucureşti şi Ilfov, indicile de calitate a aerului a fost de 100.

 
„Nivelurile PM2.5 pot cauza chiar moartea celor cu probleme pulmonare sau cardiovasculare si urmari pe termen lung conform Agenţiei pentru Protecţia Mediului din SUA. În Europa, conform Directivei Air Quality, valoarea maximă pentru PM 2.5 ar trebui să fie 25µg/m3 comparat cu nivelul de 100 µg/m3 atins aseară, deci poluare de 400%”, conchide Asociaţia Agent Green. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici