Satu Mare: Şapte incendii lichidate în zece ore. Peste 150 hectare de vegetaţie uscată, mistuite de foc

Pompierii din Satu Mare au intervenit, începând de miercuri după-amiază, timp de zece ore, pentru stingerea a şapte incendii în urma cărora au ars 150 de hectare de vegetaţie uscată, cauza incendiilor fiind provocarea focului în spaţii deschise, transmite corespondentul MEDIAFAX.

87 afișări
Imaginea articolului Satu Mare: Şapte incendii lichidate în zece ore. Peste 150 hectare de vegetaţie uscată, mistuite de foc

Satu Mare: Şapte incendii lichidate în zece ore. Peste 150 hectare de vegetaţie uscată, mistuite de foc (Imagine: Costi Tudor / Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Satu Mare transmis, joi, cele mai afectate zone au fost cele din localităţile Vama şi Tur, unde au ars câte 50 de hectare de vegetaţie uscată.

“ISU Satu Mare a intervenit pentru limitarea şi stingerea unui număr de şapte incendii manifestate în spaţii deschise, acestea fiind semnalate în decurs de zece ore, începând de miercuri după-amiază, peste 150 de hectare de vegetaţie uscată fiind mistuite de flăcări. Pompierii au intervenit pentru lichidarea incendiilor de vegetaţie uscată izbucnite pe raza localităţilor Negreşti Oaş, unde au ars cinci hectare, Prilog Vii, unde au ars două hectare, Vama - au ars 50 hectare, Noroieni - au ars 25 hectare, Tur - au ars 50 hectare şi Tătărăşti, unde au ars aproximativ 20 de hectare de vegetaţie uscată", se arată în documentul citat.

Reprezentanţii ISU Satu Mare au subliniat că cercetările efectuate la faţa locului au indicat că evenimentele au fost, cel mai probabil, rezultatul “provocării focului în spaţii deschise”.

“Având în vedere că cele mai multe incendii semnalate în decursul lunii august au fost de vegetaţie uscată, când s-a înregistrat un număr record de 59 de incendii, reamintim cetăţenilor că nerespectarea măsurilor specifice la efectuarea arderilor de mirişti, vegetaţie uscată şi resturi vegetale poate avea consecinţe grave asupra comunităţii prin pierderi de vieţi omeneşti, producerea de pagube materiale şi afectarea mediului înconjurător”, se mai arată în comunicatul ISU Satu Mare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici