Schiorul surprins de avalanşă în Munţii Făgăraş a fost găsit mort - VIDEO

Schiorul surprins de avalanşă în Munţii Făgăraş, în apropiere de Bâlea Cascadă, care era salvamontist în Râşnov, judeţul Braşov, a fost găsit mort, duminică dimineaţă, de către echipele plecate în căutarea lui.

345 afișări
Imaginea articolului Schiorul surprins de avalanşă în Munţii Făgăraş a fost găsit mort - VIDEO

Schiorul surprins de avalanşă în Munţii Făgăraş a fost găsit mort (Imagine din arhivă; Ionel Iancu/Mediafax Foto)

Potrivit şefului Serviciului Salvamont Sibiu, Adrian David, trupul salvamontistului din Râşnov a fost descoperit în zona Bâlea Cascadă, îngropat în zăpadă la aproximativ un metru - un metru şi jumătate.

"În această dimineaţă (n.r. - duminică) am reluat căutările împreună cu colegii noştri din Braşov, iar în jurul orei 10.00 am reuşit să găsim trupul salvamontistului chiar pe axul avalanşei, la vreo 250 de metri de locul în care a fost surprins. Trupul era chiar în margine, lipit de peretele avalanşei. Şi ieri (n.r. sâmbătă) am căutat prin zona respectivă, dar zăpada era extrem de grea şi doar în această dimineaţă l-am găsit", a spus Adrian David.

Potrivit sursei citate, trupul salvamontistului rămâne, deocamdată, la locul unde a fost descoperit, urmând să sosească reprezentanţii Poliţiei Sibiu, care vor face cercetare la faţa locului şi abia apoi trupul tânărului va fi adus la Bâlea Cascadă.

La operaţiunea de căutare au participat, duminică dimineaţă, aproximativ 50 de persoane, printre care şi salvamontişti din judeţul Braşov, colegi ai schiorului care a fost surprins de avalanşă.

Potrivit salvamontiştilor sibieni, tânărul de aproximativ 30 de ani făcea parte din Serviciul Salvamont Râşnov, iar în grupul de şapte persoane împreună cu care era tânărul se mai afla un salvamontist din judeţul Argeş.

Sâmbătă seară, operaţiunile de căutare a tânărului surprins de avalanşă în Munţii Făgăraş au fost sistate, din cauza întunericului.

Potrivit şefului Serviciului Salvamont Sibiu, Adrian David, avalanşa s-a produs, în Munţii Făgăraş, la 1.500 - 1.700 de metri altitudine, iar cei şapte schiori se aflau la 1.300 de metri altitudine când au fost surprinşi de zăpadă. Bărbatul a fost surprins de avalanşă, în jurul orei 13.00, la Bâlea Cascadă, în timp ce schia.

David a spus că accidentul a fost anunţat pe numărul 112 de o persoană care a văzut avalanşa şi momentul în care schiorul a fost complet îngropat în zăpadă.

Video Stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici