Scrisoarea lui Adrian Năstase către fiul său Andrei: Vei rămâne capul familiei. Să nu faci niciodată politică

Andrei Năstase, fiul cel mare al fostului premier Adrian Năstase, a făcut publică o scrisoare de la tatăl său, datată 20 iunie 2012, în care acesta îi transmite că va rămâne capul familiei şi să nu facă niciodată politică.

4721 afișări
Imaginea articolului Scrisoarea lui Adrian Năstase către fiul său Andrei: Vei rămâne capul familiei. Să nu faci niciodată politică

Scrisoarea lui Adrian Năstase către fiul său Andrei: Vei rămâne capul familiei. Să nu faci niciodată politică (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

Andrei Năstase a precizat că scrisoarea pe care o prezintă este cea care i-a fost adresată lui, iar scrisoarea pe care intenţiona să o facă publică imediat după tentativa de suicid a lui Adrian Năstase era o altă scrisoare, destinată publicului larg, însă aceasta era pentru situaţia în care tatăl său "nu mai era în viaţa politică".

"Acea scrisoare (...) era pentru opinia publică şi era pentru momentul în care Adrian Năstase n-ar mai fi participat la această viaţă politică şi până la urmă nu mai avea nimic de ascuns sau de pierdut", a spus el.

Andrei Năstase a făcut publică la Antena 3 scrisoarea ce i-a fost adresată de tatăl său, aceasta fiind citită de moderator.

Prezentăm integral conţinutul scrisorii citite la postul de televiziune:

"Andrei, dragul meu,

Vei rămâne capul familiei, să ai grijă de mama şi de Mihnea. Ştiu că va fi greu, dar ştiu că vei reuşi, va trebui cu ajutorul avocaţilor să-mi restitui dreptul la onoare şi la demnitate. Poate că va fi greu să înţelegi decizia mea, dar nimeni nu va reuşi să mă umilească după o viaţă de muncă şi de eforturi. Prefer să plec de lâgă voi cu demnitate şi cu sentimente că nu accept nedreptăţile. Îţi doresc să fii fericit, să ai o viaţă frumoasă şi să nu faci niciodată politică. Vei avea multe griji, dar vei găsi mulţi oameni care îţi vor fi aproape.

Te îmbrăţişez cu toată dragostea, Tata".

În 20 iunie, după ce Adrian Năstase a fost condamnat definitiv de ICCJ la doi ani de închisoare cu executare în dosarul "Trofeul calităţii", a apărut informaţia cu privire la tentativa de suicid a fostului premier. A doua zi după ce Adrian Năstase a fost internat la Spitalul Floreasca, Andrei Năstase a anunţat pe Facebook că urma să citească în 22 iunie scrisoarea lăsată de tatăl său, despre care spunea că este "un fel de testament public".

El a renunţat apoi la acest demers, spunând că nu mai face publică scrisoarea tatălui său, întrucât acesta i-a interzis acest lucru şi pentru că numărul mare de persoane care doreau să fie prezente ar fi perturbat activitatea Spitalului Floreasca.

În prezent, Adrian Năstase se află în secţia de terapie intensivă a Penitenciarului Spital Bucureşti Rahova. Surse judiciare au declarat, vineri, în exlcusivitate, pentru MEDIAFAX, că fostul premier Adrian Năstase a fost "înmatriculat" cu numărul de deţinut N0049/2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici