Se scumpeşte căldura în Bucureşti! Preţul gigacaloriei: 124 lei

Consilierii generali au aprobat, miercuri, creşterea preţului la gigacalorie ca urmare a creşterii TVA de la 19% la 24%.

160 afișări
Imaginea articolului Se scumpeşte căldura în Bucureşti! Preţul gigacaloriei: 124 lei

Se scumpeşte căldura în Bucureşti! Preţul gigacaloriei: 124 lei (Imagine: Mediafax Foto)

Pe ordinea de zi a şedinţei CGMB s-a aflat şi proiectul privind aprobarea creşterii preţului de facturare al energiei termice furnizate populaţiei, creştere care a avut loc ca urmare a majorării TVA de la 19% la 24%.

Înaintea şedinţei de CGMB, la conferinţa de presă organizată de liderii grupului PDL, aceştia au declarat că în acest an, în Bucureşti, nu va fi majorat preţul la gigacalorie şi nici nu vor fi scoase subvenţiile acordate populaţiei pentru plata agentului termic.

În Capitală, preţul de facturare al energiei termice la populaţie a fost aprobat în luna octombrie 2007 la nivelul sumei de 119 lei/gicalorie cu TVA, iar urmare a modificărilor aduse de OUG 58/2010 şi a creşterii cotei TVA la 24%, preţul unei gicalorii va fi de 124 de lei.

Totodată, consilierii generali au respins proiectul privind aprobarea scutului "Strategia energetică a municipiului Bucureşti", care are în vedere acordarea subvenţiilor la căldură diferenţiat în funcţie de veniturile cetăţenilor. Anterior, consilierii PDL anunţaseră că nu vor vota acest proiect.

"În acest an nu am avut timpul necesar de a inventaria cu exactitate categoriile de cetăţeni în funcţie de veniturile acestora drept pentru care preţul la gigacalorie preţul nu va creşte, iar subvenţiile nu vor fi eliminate", a declarat miercuri, viceprimarul Capitalei Mircea Raicu, înaintea şedinţei CGMB.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici