Înscrierea în clasa pregătitoare şi clasa I. Câţi copii au fost înregistraţi până marţi

Peste 170.000 de copii au fost înscrişi până marţi în clasa pregătitoare şi în clasa I, ponderea cea mai mare fiind în Capitală, iar în multe judeţe sunt înscrişi peste 60 la sută, a anunţat, miercuri, secretarul de stat Oana Badea.

1069 afișări
Imaginea articolului Înscrierea în clasa pregătitoare şi clasa I. Câţi copii au fost înregistraţi până marţi

Peste 170.000 de copii înscrişi până marţi în clasa pregătitoare şi clasa I (Imagine: Catalin Abagiu/Arhiva Mediafax Foto)

"Ministerul Educaţiei va avea de făcut realmente un efort pentru cuprinderea copiilor în clasa pregătitoare şi clasa I, mai ales că există o zonă de peste 20 la sută dintre micuţi care nu sunt cuprinşi în nicio formă de pregătire", a mai spus Oana Badea.

Pentru această zone, dacă vor fi probleme, Ministerul Educaţiei va apela la Direcţia de Protecţie a Copilului pentru cuprinderea lor în clasa pregătitoare şi clasa I, a mai spus secretarul de stat.

Oana Badea a precizat că elevii din clasa pregătitoare nu vor avea nevoie de ghiozdan, pentru că nu vor avea manuale.

În clasa pregătitoare vor fi fişe care rămân la şcoală, aşa cum se întâmplă în grădiniţă. De asemenea, în curând vor fi demarate licitaţii pentru achiziţia mobilierului, a mai spus Oana Badea.

Clasa pregătitoare se aplică din anul şcolar 2012-2013, aşa cum este prevăzut în Legea educaţiei, a precizat secretarul de stat.

Potrivit Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, la sfârşitul săptămânii trecute erau înscrişi în clasa pregătitoare aproape 48 la sută dintre copii recenzaţi, iar în clasa I, peste 50 la sută.

Oana Badea a precizat că înscrierea în şcolile cu altă limbă de predare decât româna este deschisă oricărui părinte.

"Părinţii îşi pot înscrie copilul în clasa pregătitoare în orice şcoală doresc, indiferent dacă predarea se face în germană, engleză sau în altă limbă. Mai mult, faptul că micuţul vine dintre grădiniţă particulară cu predare în limba germană nu este un criteriu obligatoriu de înscriere în şcoala germană. În schimb, dacă copilul provine dintr-o grădiniţă de stat cu predare în germană, atunci şcoala care are predare în această limbă poate pune criteriu de admitere acest lucru. De ce să discriminăm copiii. Numai pentru că părinţii unora au avut bani să plătească o grădiniţă în limba germană. În clasa pregătitoare, toţi copiii sunt egali, dovadă şi numărul mare de înscrişi în şcolile de circumscripţie", a conchis Badea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici