Secretul longevităţii, descoperit de o argeşeancă. Mamaia Ioana a împlinit 102 ani şi a fost sărbătorită cu şampanie şi tort

Cea mai vârstnică argeşeancă a împlinit 102 ani duminică şi a fost sărbătorită de familie cu şampanie, tort şi cântece, bătrâna spunând că secretul longevităţii este munca în aer liber, mâncarea ecologică şi "un păhărel de ţuică".

1133 afișări
Imaginea articolului Secretul longevităţii, descoperit de o argeşeancă. Mamaia Ioana a împlinit 102 ani şi a fost sărbătorită cu şampanie şi tort

Secretul longevităţii, descoperit de o argeşeancă. Mamaia Ioana a împlinit 102 ani şi a fost sărbătorită cu şampanie şi tort (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Femeia este din comuna argeşeană Căldăraru, unde de altfel s-a şi născut în 1911.

"Sunt din satul Burdea, comuna Căldăraru, judeţul Argeş. M-am născut la 13 ianuarie 1911 în aceesta localitate din sudul Argeşului. Am două fete, de 79 şi 81 de ani, cinci nepoţi, 11 strănepoţi şi cinci stră-strănepoţi de care sunt foarte mândră. Secretul longevităţii este munca în aer liber, mâncarea ecologică din grădină şi ...un păhărel de ţuică", a declarat mamaia Ioana, aşa cum o umesc cei ai casei.

Femeia mai spune că de 40 de ani se tot pregăteşte de înmormântare, de când a început să o lase puterile, însă a ajuns la vârsta de 102 ani.

"Prin 1970 am crezut că îmi vine sfârşitul şi mi-am cumpărat toate cele trebuincioase, de la lumânări la sicriu, de la prosoape la loc de veci. Până şi bănuţii care se aruncă la intersecţii i-am schimbat de câteva ori pentru că nu au mai fost valabili. În această săptămână am cumpărat alte batiste, deoarece ultimele achiziţionate s-au demodat, iar cât priveşte înmormântarea nu vreau să îi las pe urmaşi să cheltuie. Iar azi mi-au făcut petrecere cu şampanie, tort, cântece şi mi-au cântat", a mai povestit mamaia Ioana.

La petrecere au venit şi reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Argeş care i-au dat argeşencei 1.000 de lei, flori şi distincţii.

Mamaia Ioana spune că a muncit toată viaţa, e perfect lucidă, aude bine, iar singurul re­gret este că nu mai poate să bage aţa în ac şi să coasă, aşa cum a făcut toată viaţa. Bucuria ei la 102 ani a fost să se fotografieze alături de toţi cei cu care a petrecut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici