Şeful Inspectoratului General de Aviaţie din MAI a fost demis după accidentul aviatic de la Siutghiol. Noul şef este generalul de armată Ion Cristinel Reliu

Şeful Inspectoratului General de Aviaţie din Ministerul Afacerilor Interne (MAI), Dorel Grădinaru, a fost înlocuit din funcţie marţi, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din minister, măsura fiind a treia de acest fel de după tragedia prăbuşirii unui elicopter SMURD în lacul Siutghiol.

1777 afișări
Imaginea articolului Şeful Inspectoratului General de Aviaţie din MAI a fost demis după accidentul aviatic de la Siutghiol. Noul şef este generalul de armată Ion Cristinel Reliu

Dorel Grădinaru (Imagine: Bogdan Danescu/ Mediafax Foto)

Grădinaru conducea Inspectoratul General de Aviaţie din mai 2008. În perioada 2005-2008, el a fost detaşat de la MAI la DIICOT, unde a lucrat ca specialist în combaterea terorismului.

Aceasta este a treia schimbare din funcţie dispusă după tragedia în care patru oameni au murit în urma prăbuşirii unui elicopter SMURD în lacul Siutghiol.

Generalul de flotilă aeriană Ion Cristinel Reliu a fost desemnat, marţi, la conducerea Inspectoratului General de Aviaţie, a anunţat Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Potrivit sursei citate, generalul de flotilă aeriană Ion Cristinel Reliu îl va avea ca adjunct la conducerea Inspectoratului General de Aviaţie pe comandorul Laurenţiu Machedon. 

Generalul Reliu a fost, în perioada 2011-2014, comandant al Bazei 90 Transport Aerian din Ministerul Apărării Naţionale, ultima funcţie ocupată în cadrul MApN fiind aceea de şef Instrucţie şi doctrină în cadrul Forţelor Aeriene Române. Reliu are la activ peste 3.000 de ore de zbor, fiind instructor de zbor din anul 1999.

Comandorul Laurenţiu Machedon a ocupat funcţia de comandant al Grupului Logistic din cadrul Bazei 90 Transport Aerian din MApN, este inginer de bord din anul 2007, fiind absolvent al Academiei Tehnice Militare, promoţia 1990.

Ca urmare a problemelor la intervenţia care a avut loc după prăbuşirea elicopterului, au mai fost eliberaţi din funcţie prefectul judeţului Constanţa, Radu Volcinschi, şi şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Constanţa, Viorel Jianu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici