Şeful Jandarmeriei Capitalei, eliberat din funcţie din cauza protestului poliţiştilor

Şeful Jandarmeriei Capitalei, Gavrilă Pop, a fost eliberat din funcţie, joi dimineaţă, la ordinul comandantului Jandarmeriei Române, Olimpiodor Antonescu, din cauza lipsei de intervenţie la mitingul poliţiştilor de la Palatul Cotroceni, din 24 septembrie, potrivit unor surse oficiale.

47 afișări
Imaginea articolului Şeful Jandarmeriei Capitalei, eliberat din funcţie din cauza protestului poliţiştilor

Şeful Jandarmeriei Capitalei, eliberat din funcţie din cauza protestului poliţiştilor (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Gavrilă Pop a fost eliberat din funcţie pentru management defectuos, au precizat, pentru MEDIAFAX, sursele citate.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, Marius Teodorescu, a confirmat că Gavrilă Pop a fost eliberat din funcţie. Decizia privind eliberarea din funcţie a lui Pop a fost emisă miercuri.

El a declarat, petnru MEDIAFAX, că Gavrilă Pop va fi înlocuit la conducerea Jandarmeriei Capitalei de colonelul Eugen Meran, care ocupă în prezent funcţia de prim-adjunct al şefului instituţiei.

Gavrilă Pop urmează să fie numit pe altă funcţie, potrivit competenţelor sale, a mai spus Teodorescu.

Decizia vine la o zi după ce secretarul de stat în Ministerul de Interne, Dan Fătuloiu, declara că ar putea "să cadă capete" în urma raportului privind mitingul poliţiştilor din 24 septembrie, de la Palatul Cotroceni.

Fătuloiu preciza că, împreună cu ministrul Traian Igaş, va discuta, săptămâna viitoare, cu premierul Emil Boc măsurile ce trebuiesc luate în urma elaborării raportului despre mitingul poliţiştilor.

Dan Fătuloiu, care este şi şeful Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică din Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI), a adăugat că, aşa cum a spus şi preşedintele Traian Băsescu, raportul privind mitingul poliţiştilor din 24 septembrie este "complex şi complet", urmând să se stabilească responsabilii şi să se ia măsurile corespunzătoare.

Secretarul de stat a mai spus că, potrivit raportului, o parte din responsabili sunt deja cercetaţi de Parchet, respectiv cei cinci poliţişti care aveau armele la ei. De asemenea, o parte din protestatari au fost amendaţi pentru participare la o manifestaţie ilegală, iar o parte au fost sancţionaţi disciplinar, după cum au considerat de cuviinţă superiorii lor.

"Desigur, alţii vor răspunde cu funcţiile", a completat Fătuloiu.

În 24 septembrie, după acţiunea organizată de protest a sindicatelor din Poliţie şi Penitenciare, în faţa sediului Guvernului, majoritatea manifestanţilor au plecat către Palatul Cotroceni, unde au strigat şi şi-au aruncat caschetele nemulţumiţi de scăderea salariilor, jandarmii neintervenind. Acesta protest a avut loc în ziua în care ministrul Vasile Blaga sărbătorea zece ani de la înfiinţarea SMURD, la Târgu Mureş, la comanda ministerului rămânând Dan Fătuloiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici