Şeitan: Gradul de colectare a contribuţiilor pentru pensii şi şomaj este de 80%

Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, a declarat, miercuri, că gradul de colectare a contribuţiilor pentru pensii şi şomaj este de 80%, ceea ce reprezintă "un procent suficient de bun" având în vedere situaţia de criză.

30 afișări
Imaginea articolului Şeitan: Gradul de colectare a contribuţiilor pentru pensii şi şomaj este de 80%

Şeitan: Gradul de colectare a contribuţiilor pentru pensii şi şomaj este de 80% (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Colectarea la bugetul de pensii şi la şomaj este de 80% şi acesta este un procent suficient de bun având în vedere că suntem într-un an de criză", a afirmat Şeitan, întrebat de către deputaţii din Comisia de muncă despre gradul de colectare a veniturilor la bugetul de asigurări sociale.

Mihai Şeitan a spus că au existat reeşalonări ale plăţilor făcute de unele firme la bugetul de asigurări sociale, unele amânări de plăţi, dar, în prezent, nu există nicio firmă care este scutită de la plată.

"E adevărat că există unele întârzieri la plată, lucru care face ca această colectare să nu fie de sută la sută", a arătat Şeitan.

El a explicat că există datorii istorice care nu depăşesc 2 miliarde de lei şi care nu pot fi recuperate din cauza faptului că firmele care le-au făcut fie nu mai există, fie sunt în insolvenţă.

Şeitan a dat exemplul societăţii Tractorul, care este în insolvenţă şi care are datorii la şomaj şi pensii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici